Quantcast

Švietimo ministerija rengia konsultacijas apie skiepus lenkų ir rusų kalbomis

Pradėjus prioriteto tvarka vakcinuoti švietimo sektorių ir abiturientus, ministerija rengia nuotolines konsultacijas lenkų ir rusų kalbomis.

„Balandžio 6 dieną rengiame dvi atskiras transliacijas abiturientams, jų tėvams ir mokytojams rusų ir lenkų kalbomis, nes žmonės sako, kad trūksta informacijos apie skiepus tautinių mažumų kalbomis. Mėginsime užpildyti šią spragą, apie skiepus kalbės Santariškių ligoninės gydytojai“, – BNS informavo švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas Dainoras Lukas.

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė BNS yra sakiusi, kad Švietimo ministerija „planuoja daryti tam tikrą akciją“, kuria būtų siekiama paskiepyti švietimo sektorių per kuo trumpesnį laiką.

Švietimo ministerijos atstovų teigimu, jie atlieka tik informavimo funkciją: bendrauja su savivaldybių švietimo padaliniais, mokyklų vadovais, rengia virtualius susitikimus, kuriuose atsako į iškylančius klausimus dėl skiepijimo, testavimo, mokyklų darbo organizavimo, mokykloms parengė informacinės medžiagos.

„Per pastarąjį mėnesį surengtos ir trys gyvos, atviros transliacijos ministerijos socialinių tinklų paskyrose, kur klausimus galėjo užduoti visi mokytojai ir visi besidomintys vakcinomis, skiepijimu. Naujausia transliacija šią savaitę buvo skirta abiturientams“, – sakė D. Lukas.

Švietimo sektoriaus darbuotojai, tarp jų – dėstytojai, įvairias paslaugas švietimo įstaigose teikiantys darbuotojai – vakcinuojami aukštesniu prioritetu nei dalis šiuo metu kontaktinį darbą atliekančių žmonių, pavyzdžiui, pareigūnų. Taip siekiama sudaryti sąlygas kuo greičiau atnaujinti kontaktinį ugdymą.

Kovo viduryje Vyriausybė leido kontaktinį pradinukų ugdymą atnaujinti 45-iose savivaldybėse, dvyliktokams leista teikti gyvas konsultacijas.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, tai, kada bus atnaujintas kontaktinis ugdymas priklausys nuo to, kokia dalis švietimo sektoriaus darbuotojų vakcinuosis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Ką jūs darote? Čia Lietuva, ne rusija.ir lenkija. Tegul mokosi Lietuvių .kalbos, tai atvykėlių problema

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Gyvenau Italijoje,Ispanijoje,Anllijoje ir niekas nelindo į užpakali dėl kalbos.Nemoki čiuožk namo,arba mokykis,arba samdykis vertėją.Lietuvoje "demokratija",Rusą Navalną, nusikaltėlį vaduoja iš kalėjimo,o Paleckį 3 metus be teimo pūdo,(girdėjosi jau lyg paleido).

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Jei Lietuvos piliečiai nemoka ar nesupranta lietuviškai, tegul braukia į savo rodinas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių