Quantcast

Švietimo ministerija inicijuoja neeilinį Alytaus kolegijos auditą

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ketvirtadienį pranešė dėl susiklosčiusios neeilinės situacijos inicijuojanti Alytaus kolegijos veiklos ir valdymo auditą.

Ministerijos teigimu, pastaruoju metu dėl situacijos kolegijoje gaunama daug įvairių skundų iš mokslo įstaigos darbuotojų, akademinės bendruomenės ir kitų valstybės institucijų.

Skundžiamasi nepalankia atmosfera studijoms, mokslinei veiklai ir darbui, suprastėjusia studijų kokybe, akademinės etikos principų nesilaikymu, informacijos stoka apie priimtus sprendimus.

Taip pat – valdymo organų priimtais sprendimais nesilaikant įstatymų ir juos įgyvendinančių teisės aktų, galimais interesų konfliktais tarp laikinai direktoriaus funkcijas atliekančios Danutės Remeikienės ir kitų asmenų, kurių veikla siejama su Alytaus kolegija.

Be kita ko, skundžiamasi neteisėtomis kolegijos tarybos pirmininko rinkimo procedūromis, kad neteisėtai veikianti Alytaus kolegijos taryba priiminėjo sprendimus, kurie turėjo įtakos visai valstybinės kolegijos veiklai, taip pat neskaidriai organizuojamais naujais kolegijos direktoriaus rinkimais.

Ministerijos duomenimis, Alytaus kolegijos taryba, pažeidžiant Mokslo ir studijų įstatymą, 2018 metais trečiai kadencijai direktore išrinko D. Remeikienę.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija daug kartų kreipėsi į Alytaus kolegijos tarybą, prašydama atšaukti tokį neteisėtą sprendimą, tačiau jai to nepadarius, buvo priversta kreiptis į teismą“, – rašoma pranešime.

Teismas pripažino Alytaus kolegijos sprendimą neteisėtu ir negaliojančiu, tačiau Alytaus kolegijos taryba teismo sprendimų nevykdė dėl D. Remeikienės laikino nedarbingumo, o 2020 metų gegužės mėnesį ją atleidusi iš kolegijos direktorės pareigų paskyrė laikinai eiti direktoriaus pareigas.

Ministerija primena, kad 2018 metais kolegijoje atliktus auditą rasta daug D. Remeikienės darbo pažeidimų, o pernai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad direktorė naudojosi pareigomis asmeninei naudai gauti bei įstaigos finansiniais ištekliais ne tarnybos tikslams ir tokiais veiksmais pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatas.

Pasak ministerijos, Alytaus kolegijos taryba su ministerija nebendradarbiauja, į prašymus atšaukti neteisėtus sprendimus nereaguoja, todėl dėl kolegijos tarybos veiksmų ir kitų minėtų aplinkybių birželio 25 dieną kreiptasi į Generalinę prokuratūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių