Quantcast

Sveikatos specialistai tikrins, ar darbuotojai tiriami dėl COVID-19

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) nuo pirmadienio pradeda tikrinti, ar darbuotojai periodiškai tiriami dėl COVID-19.

„Šiandien Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai pradeda tikrinti, kaip laikomasi reikalavimų periodiškai testuoti darbuotojus dėl koronavirusinės infekcijos. Per šią savaitę planuojama patikrinti per 230 gydymo įstaigų, vaistinių, slaugos ir palaikomojo gydymo, švietimo įstaigų“, – BNS teigė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Kovo pabaigoje Vyriausybė nutarė, kad periodiškai tikrintis, ar neserga COVID-19 turės sveikatos priežiūros, švietimo darbuotojai, socialinių paslaugas teikiantys asmenys bei vaistininkai, o pardavėjai, sportininkai, kultūros darbuotojai, kirpėjai privalės tikrintis prieš pradėdami veiklą.

„Būtent šiuose sektoriuose dirbantys darbuotojai periodiškai privalo būti testuojami ne rečiau kaip kas 7–10 dienų. Tai yra sritys, kuriose neišvengiami glaudūs kontaktai, todėl rizika užsikrėsti yra didesnė“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Per šią savaitę planuojama patikrinti per 230 gydymo įstaigų, vaistinių, slaugos ir palaikomojo gydymo, švietimo įstaigų.

„Periodinis šių grupių tikrinimasis yra ypatingai svarbi prevencijos priemonė, padedanti anksti nustatyti COVID-19 atvejus, ypač – besimptomius – ir užkirsti kelią protrūkių susiformavimui“, – pridūrė ji.

Galimybė numatyti privalomąjį tikrinimąsi bei kompensacijas už jį įtvirtinta kovo pabaigoje Seimui pakeitus Užkrečiamųjų ligų įstatymo nuostatas.

Atsisakęs tikrintis arba be labai svarbių priežasčių nepasitikrinęs darbuotojas, atsižvelgiant į darbo pobūdį, būtų skiriamas dirbti nuotoliniu būdu arba perkeliamas toje pačioje darbovietėje į kitą darbą.

Jei tokių galimybių nėra, jis būtų nušalinamas nuo darbo, nemokant jam darbo užmokesčio, iki tos dienos, kol jis pasitikrins, ar neserga užkrečiamąja liga.

Pataisos taip pat įtvirtina, kad nustačius darbovietėje ligos protrūkį darbuotojams taip pat leidžiama dirbti tik pasitikrinus, ar neserga. Išsitirti turinčių darbuotojų sąrašą nustatytų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Taip pat numatyta, jog darbuotojų papildomi sveikatos patikrinimai dėl užkrečiamosios ligos gali būti finansuojami valstybės biudžeto lėšomis Vyriausybės nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anra

Anra portretas
Tikrinti reikia ir kitas įmones, pvz. pervežėjų biurus, nes susirgę darbuotojai visai nesiregistruoja niekur, padirba iš namų kelias dienas- ir vėl į darbą. Bėda tiems, kas pasitaiko jų kely.

R

R portretas
Cirkas pereina į kitą lygį. Totali kontrolė . Bet avims patinka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių