Quantcast

Sveikatos apsaugos ministras: tokių pačių priedų medikams tikėtis nederėtų

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad medikams tikėtis tokių pačių priedų, kokie buvo skiriami karantino metu, net užplūdus didesniam pacientų skaičiui, nederėtų.

„Toks yra teisinis reguliavimas ir dėl to prielaidos buvo sudarytos mokėti tuo metu, kai buvo karantinas, (ir mokėti – ELTA) tikrai didelius priedus. Šiuo metu tuos priedus gali mokėti darbdavys, bet jie jau nėra tokie dideli, t. y. iki 15 proc. tiems, kurie (su užsikrėtusiais COVID-19 – ELTA) dirba tiesiogiai. Man labai norėtųsi tikėti, kad absoliuti dauguma medikų bendruomenės su pacientais, užsikrėtusiais viena ar kita infekcija, ar sergančiaisiais dirba ne dėl to, kad gauna priedus“, – kalbėjo A. Veryga.

„Aš noriu priminti, kad daug priemonių buvo naudojama: buvo paankstintas ir atlyginimų didinimas, buvo padidinti įkainiai, užtikrinamas finansavimas gydymo įstaigoms, kurios tuo metu neteikė paslaugų, užtikrinamos garantijos medikams, kuriems tuo metu buvo šiek tiek laisviau gyventi“, – pridūrė ministras.

Anot A. Verygos, nuolatinis priedų mokėjimas – tai tiesiog didesnis atlyginimas, o lėšos medikų atlyginimų kėlimui turi būti planuojamos kitų metų biudžete.

„Taip, dabar situacija yra sudėtingesnė, nes reikia suteikti pagalbą pacientams, kurių susikaupė galbūt didesnis skaičius, bet, jeigu mes šnekame apie nuolatinį priedų mokėjimą – tai jau bus nebe priedai, tai tiesiog bus didesnis atlyginimas. Niekas neatsisako didinti medikams atlyginimus, bet jie jau turi būti suplanuoti ateinančių metų biudžete“, – teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karantino

Karantino  portretas
metu už tai kad dauguma mediku nedirbo gauti atlyginimai, tai jau kompensacija už didesnį krūvį dabar. Labiausiai apsaugoti šeimos, nes dauguma konsultaciju - telefonu.

Teleu

Teleu portretas
Priedai uz tai kad neteike paslaugu ..........infekcinio skyriaus medikai tai tikrai nusipelne ,o kiti uzsidare ir ilsejosi gaudami atlygimus ........

vova

vova portretas
Tikrai nederėtų jokių priedų! Būtų įdomu sužinoti, kurie medikai ,,nusidirbo" per a lia pandemiją?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių