Quantcast

Svarstys atnaujinti skrydžius į tas šalis, kuriose nedaug susirgimų koronavirusu

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad bus svarstoma atnaujinti skrydžius į tas šalis, kuriose 100 tūkst. gyventojų tenka ne daugiau kaip 25 susirgimai COVID-19 virusu.

„Dėl skrydžių atnaujinimo yra sutarta tarp trijų Baltijos valstybių, nustatytas rodiklis – per dvi savaitės ne daugiau kaip 25 susirgimai 100 tūkst. gyventojų. Jei tai nėra viršijama, tai ta kryptis laikoma saugia. Kas savaitę bus vertinamas šis kriterijus ir atliepiama į pageidavimus bei siūlymus dėl oro krypčių tarp valstybių atkūrimo“, – sakė S. Skvernelis.
 
Vyriausybė trečiadienį pasitarime pritarė nuo gegužės 25 d. atnaujinti reguliarųjį oro susisiekimą su Norvegija.
 
„Būtų skrydžiai vykdomi iš Vilniaus į Oslą. Taip pat „Wizz Air“ vykdytų skyrdžius iš Olesiundo ir Bergeno į Kauną ir iš Sandefjordo į Vilnių. Visi tie grafikai yra taip suderinti, kad nepersidengtų laike, tarnybos tinkamai pasiruoštų skrydžių aptarnavimui“, – Vyriausybės pasitarime sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
 
Dėl šio maršruto atnaujinimo į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją yra kreipęsi oro vežėjai – „airBaltic“ ir „Wizz Air“.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VOX POPULI

VOX POPULI portretas
"Veryga be naujos viruso bangos - Veryga be ateities".

skubiai

skubiai portretas
Ministre kuo greiciau reikia atnaujinti skrydzius nes Ziemelis jau senai laukia nes turi paruoses parskraidinimui i Lietuvele eiline korono viruso porcija

nedaug

nedaug portretas
tai kiek?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių