Quantcast

Velykų savaitgalį kai kurie keliai bus uždaryti ženklais, patruliuos pareigūnai

Vyriausybei nusprendus Velykų šventinį savaitgalį riboti gyventojų patekimą į visus šalies miestus, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad šiuo laikotarpiu policijos pareigūnai intensyviai patruliuos: dalyje kelių eismas bus stabdomas ženklais, o kituose – stovės patys pareigūnai.

Ministrė taip pat teigė, kad griežtai bus kontroliuojamas ir saviizoliacijos laikymasis. Policija, anot jos, tęs ir viešųjų erdvių kontrolę, kad ten nesibūriuotų žmonės.

„Policijos departamentas turi duomenis apie asmenis, kuriems paskirta privaloma saviizoliacija. Jeigu tokie asmenys sugalvotų Velykų savaitgalį keliauti, turės grįžti atgal į saviizoliacijos vietą“, – trečiadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje patikino R. Tamašunienė.

Ji neslėpė apmaudo, kad žmonės neįsiklauso į specialistų raginimus laikytis karantino taisyklių.

„Policijos pasitelkiama daug – 3 tūkst. policininkų dirbs šį savaitgalį, 300 patrulių postų bus įrengta bendradarbiaujant su savivaldybėmis“, – sakė R. Tamašunienė. Ji paaiškino, kad policija, kartu su savivaldybėmis parinks, kuriuose keliuose eismas bus uždarytas ženklais, o kuriuose – patruliuos patys pareigūnai.

Kartu R. Tamašunienė patikino, kad viešosios tvarkos užtikrinimui pasitelkiamos ir kitos tarnybos, ir perspėjo ketinančius „pagudrauti“.

„Policija pasitelkė technines priemones, kad žmonės žinotų – jeigu žmonės pasirinks pagudravimus, pavažiavimus kitais keliais, tai tam yra automatinė valstybinių numerių nuskaitymo sistema miestuose, taip pat PAGD vykdo dronais stebėseną dėl žolės deginimo, kartu jie turi ir kitas funkcijas, susijusias su šiuo savaitgaliu – stebėjimą“, – teigė R. Tamašunienė.

Vyriausybės priimtame nutarime numatoma, kad nuo balandžio 10 dienos 20 valandos iki balandžio 13 dienos 20 valandos bus ribojamas asmenų atvykimas į ne savo gyvenamosios savivaldybės miestus ir miestelius.

Išimtys bus taikomos dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, dėl darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo.

Taip pat pranešama, kad ribojimas nenumatomas ir asmenims, kurie kitoje nei savo savivaldybėje turi nekilnojamojo turto, kuris priklauso jiems nuosavybės teise.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstybes Myletojas

Valstybes Myletojas portretas
kaip gerai kad turime valstybe kuri mus nuo visko apsaugo, ir pasako kur galim mum keliaut, ka galim daryt, ir kaip galim leist laika! aciu jum! Jauciuosi daug saugiau! Antram pasauliniam tautos kariavo pries kitas tautas, dabar valstybe kariauja pries zmones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių