Quantcast

Suomija kviečia Lietuvos ir Baltarusijos atstovus į konsultacijas dėl Astravo AE

Suomija pasiūlė Baltarusijai ir Lietuvai surengti trišales technines konsultacijas dėl Astravo atominės elektrinės statybos, pareiškė Minske viešintis Suomijos užsienio reikalų ministras.

„Manau, kad Baltarusijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo plėtra turėtų prasidėti nuo partnerystės prioritetų nustatymo. Ir tebesanti kliūtis yra branduolinės saugos problema, kuri yra labai sudėtinga“, – žurnalistams kalbėjo Pekka Haavisto (Pekas Havistas).

Jis akcentavo „žinomą situaciją dėl Astravo AE“ ir su ja susijusį Lietuvos susirūpinimą.

„Todėl šiandien pateikėme pasiūlymą ekspertams iš Baltarusijos ir Lietuvos atvykti į Suomiją, susitikti su mūsų ekspertais“, – sakė Suomijos diplomatijos vadovas.

„Tai galėtų atverti kelią platesniam bendradarbiavimui ir nustatyti partnerystės prioritetus“, – pridūrė P. Haavisto.

Lietuva kritikuoja netoli jos pasienio statomos pirmosios Baltarusijoje branduolinėse jėgainės projektą kaip nesaugų ir planuoja neįsileisti Astrave pagamintos elektros, tačiau jai nepavyko įtikinti kaimyninių regiono šalių padaryti to paties.

Pirmąją branduolinę jėgainę Baltarusijoje Rusijos vyriausybės lėšomis korporacija „Rosatom“ stato vos už 23 kilometrų nuo Lietuvos. Joje bus įrengti du VVER reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų.

Dabartiniais Baltarusijos planais, pirmasis reaktorius bus įjungtas pirmąjį 2020-ųjų ketvirtį, antrasis – apytikriai po metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Sia elektrine reikia pervesti i silumine.

nordland

nordland portretas
gal geriau nereikia ..... zinome tuos musu "ekspertus" is sudegusio teatro.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
ožių tvartelis, gali nuvykti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių