Quantcast

Sukūrė specialų interneto puslapį: kaip reikės gauti galimybių pasą?

  • Teksto dydis:

Galimybių pasą bus galima gauti specialiai sukurtame interneto puslapyje – jau baigiami techniniai jo kūrimo darbai, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Iki paso veikimo pradžios – gegužės 24 dienos – visuomenei bus pristatytos visos detalės, kaip konkrečiai veiks šis sprendimas.

Galimybių pasui kuriami du atskiri interneto puslapiai – lietuvių ir anglų – kalbomis. Vienas jų bus skirtas gyventojams, norintiems jį gauti, o kitas – tikrinantiems jo galiojimą ir originalumą.

Norint gauti dokumentą, reikės per elektroninius valdžios vartus suvesti autentifikavimo duomenis ir išsisaugoti suteiktą QR kodą telefone ar kompiuteryje. Jame bus pateikti tik duomenys, reikalingi žmogaus tapatybei nustatyti: vardas, pavardė ir gimimo data.

Kiti gyventojai QR kodą galės nemokamai gauti Registrų centro padaliniuose.

Galimybių pasą galės gauti trys žmonių grupės: pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę arba gavę neigiamą testo rezultatą. Pasak ministerijos, galimybių pasas leis verslui laisviau dirbti, o žmonėms plačiau naudotis paslaugomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
suzinosime kiek bukagalviu runkeliu turime saly tai greiciausia is liberlaisvu sexpridurku .......

Antivakceris

Antivakceris portretas
Susikiskit ir Uzsikruskit........

Anonimas

Anonimas portretas
Kokius milijonus sumokes uz si zaidimeli. Pensijoms nera, algoms nera, pasipelnys telekomunikacijos ir programu kurejai. Valio geroves myletojams.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių