Quantcast

Sugėdinta medikė: negaliu paaiškinti, kodėl nusprendžiau 20 kaukių pasilikti sau

  • Teksto dydis:

Prabilo medikė, visą dieną vengusi viešumos. Per Andrių Tapiną rezidentė, kurią „Laikykitės, medikai“ iniciatyvos atstovai pričiupo bandančią parduoti respiratorius, nors jie buvo skirti ligoninei, visuomenei perdavė atsiprašymą. Nežinia kodėl, bet šis A. Tapino įrašas greitai buvo pašalintas.

„Kadangi bendravom per tarpininkus, tai buvau paprašytas, ar galėčiau viešai paskelbti šį Gabijos Valauskaitės ir jos šeimos atsiprašymą (tekstas netaisytas)“, – penktadienio vakarą pranešė A. Tapinas.

Ryte jis paskelbė informaciją, kad buvo nustatyta, jog G. Valauskaitė po 10 eurų pardavinėja būtent tokios serijos respiratorius, kurie jai buvo perduoti, kad pristatytų į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

A. Tapino feisbuko nuotr.

„Grėsmės akivaizdoje mūsų poelgiai būna keisti ir kartais nesuprantami mums patiems. Negaliu paaiškinti, kodėl nusprendžiau 20 kaukių pasilikti sau. Galvojau ir apie save, ir apie draugus medikus. Nė vienos iš jų nepardaviau, visos jos pasiekė ligoninę ir skyrių, kurį ir turėjo pasiekti. Labai atsiprašau visų, laikas, kurį gyvename – sudėtingas, turime jį ištverti. Stengsiuosi daryti viską, ką galiu, kovodama su virusu. O pamokas išmoksiu. Gabija Valauskaitė“, – tokį tekstą buvo paprašytas paskelbti A. Tapinas.

Jis paviešino ir priėmimo-perdavimo aktą, kuriame ligoninės vadovas patvirtina, kad šiandien perduoti 20 respiratorių.

Netrukus šį įrašą su merginos pateikiama pozicija A. Tapinas pašalino. Tokį savo sprendimą jis motyvavo: „Atsiprašymas buvo įkeltas gavus mamos prašymą tarpininkaujant bendriems pažįstamiems, po to buvo persigalvota ir paprašyta išimti. Tai kadangi abi iniciatyvos buvo iš jų pusės, tai ir padariau.“

Netrukus vietoj jau minėto įrašo atsirado kitas.

„Šiandien buvo labai sunki diena. Patys žinote, kodėl. Priėmiau sunkų sprendimą paviešinti už rankos pagautą medikę, kuri pasisavino ligoninei skiriamas priemones. Ir jeigu turėsim dar vieną tokį atvejį irgi viešinsim, tik pasistengsim užkardyti reikalaujančius linčo teismo čia ir dabar.

Sugavę už rankos viešinsim dėl vieno paprasto dalyko – mes valdome ir atsakome už 1,8 milijono eurų vertės turtą. Ir tai nėra tiesiog eurai. Tai yra mums patikėti žmonių pinigai, už kuriuos perkamos priemonės medikams. Tokie pinigai tokiu sunkiu metu yra vertybė ir tos dešimt kaukių šiandien, rytoj, o dar realiau po kelių savaičių gali nulemti žmogaus gyvybės kainą.

Ir kas dar blogiau, aš žinau, jog tikrai įstaigose yra dirbančių žmonių, kurie galvoja – ai, va, čia priaukojo, nieko nenutiks, jeigu vieną kitą dėžutę pasiimsiu, anksčiau nieko nebūdavo, kas dabar bus.

Tai šiandien mes parodėm, kad nejuokaujam. Kad jeigu savinsitės, perpardavinėsit ir sugausim ( o sugausim, nes turim ir resursų, ir fantazijos), tai nesitikėkit, kad tokios krizės sąlygomis jums pagrūmos pirštuku ir pasakys, daugiau taip nedaryk. Tad pagalvokit, tris kartus pagalvokit, ar verta.

Sutapimas ar ne, bet mūsų šaltiniai pranešė, kad keliose medicinos įstaigose pradėtos itin sparčiai dalintis medikams mūsų pristatytos priemonės“, – penktadienio vakarą rašė A. Tapinas.

Labai atsiprašau visų, laikas, kurį gyvename – sudėtingas, turime jį ištverti.

Ne vienas komentatorius pasipiktino merginos poelgiu pardavinėti medikams gyvybiškai svarbius respiratorius, nupirktus už geradarių suaukotus pinigus, tačiau ir stebėjosi, kaip ligoninė nepastebėjo, kad anksčiau jai buvo perduoti ne 100, kaip žadėta, o tik 80 respiratorių. Nekreipta dėmesio, ko ir kiek gavo?

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad dieną, komentatoriams įsismarkavus liežuviais pliekti merginą, kai kurių pasisakymai tapo neadekvatūs situacijai.

„Viena vertus nepateisinamas ir labai savanaudiškas jos poelgis, taip pat svarbu tuo dalintis, kad kitiem nekiltų ranka taip elgtis. Kita vertus dabar žmogus gauna ir gaus labai daug hate'o, patyčių, palinkėjimų „paspringti“, „numirti“ ir panašiai. Jei ji nusižudytų, ar „Laisvės TV“ prisiimtų atsakomybę, kad tai įtakojo?  Kaip ir sakiau, jokiu būdu nepateisinu jos šio elgesio ir smerkiu, tuo pačiu metu ir gaila suklydusio žmogaus, kuris dabar turės iškentėti didžiules patyčias dėl šio viešumo“, – išsakė nuomonę vienas internautų.

Nerengti linčo teismo vėliau prašė ir A. Tapinas ir merginos darbdavys Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės vadovas Arūnas Germanavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nenoriu teisti.

Nenoriu teisti. portretas
Nemaloni istorija merginai ,jauna dar gal bus didžiulė pamoka ateičiai .Linkėčiau pasimokyti iš to visam gyvenimui .

...

... portretas
Che: "Negaliu paaiškinti, kodėl nusprendžiau 20 kaukių pasilikti sau" - o tiksliau: 'KAM tas triukšmas, jei elgiaus kaip VISI ir kaip visada?', Ir tai - PATS geriausias atsakymas kodėl tiems medYkams visuomet visko trūksta... kažkaip nejauku su jais kai papuolęs į ligoninę su apendicito priepuoliu gali pabusti be inksto. Ir čia - jokie gąsdinimai,tai - DĖSNINGOS (neišvengiamos) pasekmės. Nes ir čia - KĄ mes galim su tai medYkais, jei net ir čia: "Nežinia kodėl, bet šis A. Tapino įrašas greitai buvo pašalintas" - ką mes galim jei tie medYkai net patį Tapiną už 'giesmės' ima... aišku, Tapinui GĖDA, bet... prisiminkim J.Požėlą, kuris IŠKART pas Abraomą iškeliavo vos tik pabandė medicinos srity tvarką įvest. O medikai yra VIEŠAS (realiai - statutinis) asmuo, ir jų pavardes viešinti GALIMA, tuo labiau kad Tapinas nėra teismas, tai jis LAISVAS nuomones reikšt!

A777

A777 portretas
Nieko tokio (atleisk, netgi būsimą daktarike pavadinti kažkaip nesigauna), bet juk ne kokį inkstą, akį, ar gabalą kepenų parduoti norėjo.. Be to ir ateity negalės(toj įstaigoje kur dirbs net smegenų nebus). O mergikei patarimas(už dyką).....kreipkitės patarimo į Marcenaite ji geriausiai žino ,kaip visokias labdaros vartyti, o tada ir Tapinas mažų mažiausiai kokia trilogija parašys ...Viskas OK, čia LIETUVA....
VISI KOMENTARAI 110

Galerijos

Daugiau straipsnių