Quantcast

Su koronavirusu kovojančios įstaigos turės įvertinti savo kibernetinį saugumą

Sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga nurodė su koronavirusu kovojančioms įstaigoms įvertinti savo sistemų kibernetinį saugumą.

Sveikatos priežiūros įstaigoms bei kitoms institucijoms, dalyvaujančioms likviduojant ekstremaliąją situaciją dėl koronaviruso plitimo, ministro antradienio sprendimu nurodoma „skubiai atlikti naudojamų valstybės informacinių išteklių, svetainių ir nuotolinio komunikavimo sistemų kibernetinio saugumo priemonių veiksmingumo įvertinimą“.

Įstaigos taip pat turi užtikrinti, kad būtų įgyvendinamos Nacionalinio kibernetinio saugumo centro rekomendacijos, o užfiksavus kibernetinį incidentą, informuoti šį centrą bei vykdyti jo nurodymus.

Teigiama, jog toks sprendimas priimtas siekiant sustiprinti įstaigų institucinį saugumą.

Krašto apsaugos ministerija yra įspėjusi, kad karantino metu įsivyravus nuotoliniam darbui, ne visos institucijos ir privatus sektorius spėjo pasirūpinti kibernetiniu saugumu, o tuo naudojasi programišiai, finansiniai nusikaltėliai.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras yra įspėjęs, kad vaizdo konferencijų ir pokalbių platformoje „Zoom“ aptikta duomenų privatumo problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių