Quantcast

Stringa siūlymas leisti onkologiniams ligoniams važiuoti su 80 proc. nuolaida

Daugeliui onkologinėmis ligomis sergančių šalies gyventojų šiek tiek dar reikės palaukti, kol į gydymo įstaigas galės nuvažiuoti pigiau.

Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį svarstant Vyriausybės teikiamas Transporto lengvatų įstatymo pataisas dėl nuolaidos, parlamentarai susiginčijo, ar koronaviruso krizės įkarštyje reikia išlaidauti.

Vienkartinius arba terminuotus bilietus važiuoti tolimojo, vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais bei keleiviniais traukiniais onkologiniams ligoniams visoje Lietuvoje siūloma leisti įsigyti su 80 proc. nuolaida.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Daiva Zabarauskienė informavo, kad Seimui leidus onkologiniams ligoniams naudotis transporto lengvata, biudžete reikėtų numatyti apie 3,3 mln. eurų.

Pasak jos, dar apie 811 tūkst. eurų reikėtų numatomoms padvigubinti kompensacijoms neįgaliųjų automobiliams, kurios šiuo metu siekia 1248 eurus, bet siūloma padidinti iki 2496 eurų.

Konservatorius Mykolas Majauskas pareiškė, kad transporto lengvatą reikia taikyti ne tik onkologiniams ligoniams, bet ir kitomis ligomis, pavyzdžiui, epilepsija, diabetu sergantiems gyventojams.

Tuo tarpu liberalas Kęstutis Glaveckas aiškino, kad per koronaviruso krizę negalima išlaidauti.

„Dabar ne pats laikas tuos dalykus daryti. Tai problema, kurią reikia spręsti, kai ekonomika susitvarkys. 4 mln. yra pinigai ir dabar visus pinigus reikia skaičiuoti, jie visi bus reikalingi“, – teigė K. Glaveckas. 

„Reikėjo pagelbėti tiems žmonėms, kai buvo daug pinigų valstybėje, biudžetai pozityvūs ir pertekliniai“, – pridūrė parlamentaras.

Tačiau socialdemokratė Rasa Budbergytė pasipiktino, kad yra raginama „skaičiuoti pinigus, kurie vėliau nukeliaus bankams ir verslui“.

„Negalime pradėti tokių žmonių ignoruoti, kad jie nebeturi poreikių“, – pareiškė ji.

Kai kuriuose rajonuose onkologinėmis ligomis sergantys žmonės visuomeniniu transportu jau gali važiuoti pigiau. 

Gyventojai, turintys Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos („Pola“) kortelę, Panevėžio mieste važiuoja perpus pigiau, Jonavos, Lazdijų, Vilkaviškio, Marijampolės, Kėdainių, Utenos, Ukmergės, Rokiškio savivaldybėse už bilietus moka 20 proc. bilieto kainos, o Raseinių ir Elektrėnų savivaldybėse gali važiuoti iš viso nemokamai. 

Nacionalinio vėžio instituto duomenimis, Lietuvoje šia liga kasmet suserga apie 18 tūkst. asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie gi nesupranta

jie gi nesupranta portretas
patys nevažinėja visuomeniniu transportu, algos 10 ir daugiau kartų didesnės už sergančių išmokas.

Penis Enlarga Mentas

Penis Enlarga Mentas portretas
Kaip sau algas su pasikelt ar prasukt kitas lėšas - jokių kliūčių. O čia net trys liamai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių