Quantcast

Statys saugyklą

Krašto apsaugos ministerija (KAM) ketina skelbti tarptautinį konkursą Šiauliuose esančioje Karinių oro pajėgų (KOP) aviacijos bazėje įrengti aviacinių degalų saugyklą už 24,1 mln. litų, kuriuos skirs NATO.

Kaip rodo Viešųjų pirkimų tarnybai pateikti KAM duomenys, Šiaulių bazėje turėtų būti įrengta aviacinių degalų saugykla ir su ja susijusi infrastruktūra.

Anot ministerijos, KOP bazėje turėtų būti įrengtos dvi 1 tūkst. kubinių metrų degalų talpyklos, technologiniai vamzdynai, siurblinė, elektros tinklai, lietaus nuotekų surinkimo tinklai, valymo įranga, keliai privažiuoti ir geležinkelio atšaka, priešgaisrinis tvenkinys, dvi degalų išpylimo ir įpylimo vietos, sutvarkyta teritorija.

Projektas finansuojamas iš NATO saugumo investicijų programos lėšų, numatoma darbų kaina – 7 mln. eurų (apie 24,1 mln. litų).

Informacijoje apie projektą teigiama, kad darbų pradžia numatoma 2013 m. antrą ketvirtį, pabaiga – 2014-ųjų pabaigoje.

Planuojama, kad pasiūlymus dalyviai pateiks iki kitų metų balandžio 11 d., o sutartis su konkurso laimėtoju bus pasirašyta birželio 1 d.

Liepą skelbtame KAM pranešime buvo teigiama, kad įrengiant saugyklą ministerijos lėšomis bus nutiesta maždaug 1,3 kilometro ilgio geležinkelio atšaka, kuria į saugyklą cisternomis bus gabenami degalai ir nutiestos elektros linijos.

Įgyvendinant projektą, į valstybės biudžetą grįš beveik 6 mln. litų pridėtinės vertės mokesčio, kurį sumokės KAM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių