Quantcast

Startuoja registracija į Nacionalinę teisės žinių olimpiadą

  • Teksto dydis:

Prasidėjo registracija į jau penktąjį kartą Mykolo Romerio universiteto rengiamą Nacionalinę teisės žinių olimpiadą moksleiviams.
 

Nacionalinė teisę žinių olimpiada rengiama nuo 2016 metų.

Kasmet olimpiadoje dalyvaujančių moksleivių skaičius augo. 2019 metais olimpiadoje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius: pirmame olimpiados etape - virš 1000 moksleivių iš 85 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų. Į finalą pateko 270 moksleivių iš 60 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų. Iki šiol aktyviausiai olimpiadoje dalyvauja moksleiviai iš Kauno, Klaipėdos Šiaulių, Panevėžio, Alytaus rajonų.

Organizatorius ypač džiugina augantis moksleivių aktyvumas. „Kiekvienais metais pastebime vis didesnį moksleivių susidomėjimą šiuo renginiu, kai kurie moksleiviai kasmet dalyvauja jau nuo 9 klasės. Tikėkime, kad jau užaugo nauja karta, kuri supranta teisės žinių reikalingumą“, – sakė Mykolo Romerio teisės mokyklos prodekanė, olimpiados koordinatorė Inga Mickevičiūtė.

Pasak olimpiados rengėjų, teisė daugeliui ypač vaikams atrodo sudėtingas ir sausas mokslas, pritaikomas tik teismų salėse, skirtas bausti ar nuteisti prasikaltusius, todėl ši olimpiados tikslas - laužyti šiuos stereotipus ir parodyti, kad teisės žinios reikalingos ir praverčia kasdieniame gyvenime.

Nors į testą įtraukiami klausimai iš skirtingų teisės sričių, tačiau jie formuluojami per įprastas, kartais ir šmaikščias situacijas, kuriose gali atsidurti kiekvienas, o norint teisingai atsakyti praverčia ne tik teisės žinios, bet ir pastabumas, loginis ir kritiškas mąstymas. Ankstesniais metais į testus rengėjai įtraukdavo net ir situacijas iš animacinių filmų, tarkim, „Simpsonai“, o ankstesnių metų olimpiadų rezultatai rodo, kad moksleiviams sunkiausiai sekėsi atsakyti į klausimus būtent „iš gyvenimo“.

Olimpiada Mykolo Romerio universitetas rengia kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija (LRT). Organizatoriai atsižvelgdami į paskelbto karantino situaciją šių metų olimpiadoje žada naujoves.

  • Olimpiada vyks nuotoliniu būdu;

  • Išsiplėtė auditorija: olimpiada skirta 5-12 klasių moksleiviams.

Šių metų olimpiada vyks keliais etapais. Pirmasis numatytas 2020 m. gegužės 6 d. nuotoliniu būdu užsiregistravus internetinėje platformoje teisekiekvienam.lrt.lt. Jo metu 5-12 klasių mokiniai atsakys į iš anksto paruoštus testo klausimus. Geriausiai atsakę bus pakviesti į antrąjį finalinį olimpiados etapą, kuris vyks gegužės 14 dieną taip pat nuotoliniu būdu internetinėje platformoje.

Gegužės 6 dieną internetinėje platformoje teisekiekvienam.lrt.lt vyks ir tradicinis teisės žinių testas visuomenei, kuriame kiekvienas norintis galės pasitikrinti savo teisės žinias.

Olimpiadą globoja Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija. Vertingus pagrindinius prizus nugalėtojams įsteigė tarptautinė advokatų kontora „Eversheds Saladžius“ ir Europos komisijos atstovybė Lietuvoje. Šią iniciatyvą palaiko Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos advokatūra , Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, Nacionalinė teismų administracija, Lietuvos antstolių rūmai, Nacionalinė švietimo agentūra, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.


 

 

 

.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių