Quantcast

S.Skvernelis paskelbė karą išgėrinėjantiems pareigūnams

Naujasis policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis neketina toleruoti geriančių ir po to automobilius vairuojančių pareigūnų. Jo teigimu, tokių policijos sistemoje neturi likti.

Vien per pusantro mėnesio Lietuvoje prie automobilio vairo įkliuvo devyni neblaivūs policininkai. Paskutinis jų sulaikytas antradienio vakarą.  Tai Pagėgių policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio viršininkas 42-ejų Valdas Vytuvis.

Šis pareigūnas vairavo savo nuosavą automobilį, buvo ne tarnybos metu, tačiau, anot S.Skvernelio, tai nereiškia, jog toks pareigūno elgesys yra pateisinamas.

V.Vytuvio vairuojamą automobilį sustabdė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Piktupėnų kaime. Pareigūnas į alkohlio matuoklį pūsti atsisakė, tačiau ligoninėje jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. „Džiaugiuosi, kad pareigūnai irgi supranta, kad girti pareigūnai nedaro garbės sistemai ir kuo toliau, tuo rečiau  stengiasi juos dangstyti, net jei jų kolegos užima aukštas pareigas. Sistema valosi“, - kalbėjo generalinis komisaras.

Pasak S.Skvernelio, negalima pareigūnų priversti, kad jie, jei kolegoms kilo kažkokių įtarimų, iškart tikrintųsi blaivumą, nes jiems, kaip ir visiems Lietuvos vairuotojams galioja vienas ir tas pats įstatymas – jei žmogus atsisako pasitikrinti girtumą, šis jo poelgis prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui. „Mes tokį jo elgesį traktuojame kaip policijos vardo pažeminimą, už kurį skiriama didžiausia bausmė gali būti atleidimas iš tarnybos, plius traktuojame, kad pareigūnas nevykdė teisėtų savo kolegų reikalavimo“, - aiškino S.Skvernelis.

Neblaivių policijos pareigūnų netrūko ir savaitgalį - šeštadienį prie vairo neblaivus buvo sulaikytas Rokiškio areštinės postinis, sekmadienį - Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasienietis.

Bene aukščiausio rango pareigūnas sulaikytas balandžio 15 dieną Panevėžio rajone. Tai Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo valdybos skyriaus viršininkas Darius Kiaušas. Jis ne tarnybos metu, kaip įtariama, neblaivus vairavo automobilį "Volkswagen Caravelle". Pasitikrinti blaivumą D.Kiaušas atsisakė. Kol atliekamas tarnybinis patikrinimas, pareigūnas nušalintas nuo tarnybos.

Girtuokliaujančiais pareigūnais Policijos departamentas ypač susirūpino po vasario 13 dieną Lietuvą sukrėtusios avarijos, kai neblaivus Trakų policijos patrulis Sigitas Šostakas sukėlė avariją, pareikalavusią trijų žmonių gyvybės.

Po šio įvykio atsistatydino tuometinis generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, o jo vietą užėmęs S.Skvernelis nusprendė, jog stikliuko nevengiantiems pareigūnams, policijoje sistemoje vietos neturėtų būti.

Balandžio 4 d. Policijos departamente pradėjo darbą specialiai sudaryta grupė, kurios darbas tikrinti, ar pareigūnai negeria darbe, ar neišvažiuoja iš darbo neblaivūs, ar nepasirodo įkaušę ryte. Pasak S.Skvernelio, ši grupė jau patikrino apie trečdalį šalies policijos komisariatų. Buvo nustatyta, kad vienas policininkas nuosava mašina važinėjo neturėdamas techninės apžiūros talono, o vienas Alytaus pareigūnas neteko darbo, nes nuosavu automobiliu į darbą atvažiavo „su kvapeliu“.

„Nors jis nebuvo girtas, jam nustatytas tik 0,1 promilės girtumas, tačiau jam pasiūlėme palikti tarnybą. Jis tam neprieštaravo“, - kalbėjo S.Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
greiztai cia, jei uz 0,1 is darbo atleidzia. kita vertus jei akcijos tikros net ir ivykus ekstra ivykiui Skverenelis turetu islaikyt posta, nes imasi priemoniu

martyna

martyna portretas
ir visai teisingai daro;pareigunas turi tureti gera varda,ir tada ji kiti žmones gerbs.Nuo to ir reikejo pradeti,ir sveikinu Skverneli su nauja gera pradžia!

Giedre

Giedre portretas
Kas cia tokio griezto? Manau tai zvelgimas i ateiti. Jei zmogus linkes nusizengti, abejotina, kad ims savaime ir toliau tuo nepiknaudziaus. Nusalinimas nuo pareigu puikus metodas susimastyti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių