Quantcast

Spręs, ar Statistikos departamentui pavesti analizuoti daugiau COVID-19 duomenų

Vyriausybė trečiadienyje posėdyje spręs, ar Statistikos departamentui pavesti analizuoti daugiau duomenų, susijusių su koronaviruso pandemija.

Kaip rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame nutarimo projekte, be šiuo metu viešai skelbiamų COVID-19 ligos paplitimo, testavimo, sergamumo, mirtingumo, vakcinacijos, sveikatos priežiūros įstaigų veiklos ir resursų rodiklių, siūloma įtraukti ir duomenis apie sekoskaitos tyrimus.

Be to, Statistikos departamentui norima pavesti atlikti analizę, susijusią su skiepų poveikiu naujiems ir pakartotiniams užsikrėtimams, guldymui į ligonines, mirtingumui, taip pat atlikti galimų nepageidaujamų reakcijų į vakcinas stebėseną, vertinant statistinius dažnio pokyčius skirtingose populiacijose.

Taip pat Statistikos departamentas vertintų tiesioginę COVID-19 ligos įtaka tikimybei būti hospitalizuotam ar mirti, nustatytų pažeidžiamiausias žmonių grupes, kurioms kyla didžiausia rizika sirgti, stebėtų ilgalaikę ligos įtaką sveikatai bei netiesiogines pandemijos pasekmes sveikatai.

„Ši analizė sudarys sąlygas išsamiai vertinti COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) pandemiją, priimti pagrįstus jos valdymo sprendimus ir prognozuoti eigą“, – rašoma nutarimo projekte.

Statistikos departamentas koronaviruso paplitimo šalyje rodiklius pradėjo skelbti praėjusių metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių