Quantcast

Spręs, ar bausti rusų televizijas dėl Lietuvos partizanų šmeižto

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) artimiausiu metu imsis tyrimų dėl rusiškų televizijos kanalų „Rossija 24“ bei „PBK Lietuva“.

Bus svarstoma, ar jie nepažeidė įstatymų informuodami apie partizaninį judėjimą sovietmečiu ir Sausio 13-osios įvykius Lietuvoje.

Komisijos pirmininkas Mantas Martišius BNS sako, kad dėl abiejų televizijų gauti skundai bus vertinami artimiausiame posėdyje kitą savaitę. Vieną iš skundų dėl „Rossija 24“ pateikė konservatoriai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis.

„Prašoma įvertinti, ar nepažeidžiami draudžiamos informacijos reikalavimai. Bet kuris Lietuvos Respublikos žmogus, pamatęs per televiziją ar išgirdęs per radiją kažkokią informaciją, kuri, jam atrodo, pažeidžia įstatymus, Komisija privalo atlikti tyrimą. Šiuo atveju, atliksime procedūrą. Kitą savaitę bus tyrimas greičiausiai pradėti tyrimą“, – sakė jis.

Minimame televizijos žinių reportaže rodoma Laisvės premijos įteikimo partizanams ceremonija, tvirtinama, kad jie „kovojo Hitlerio pusėje“, teigiama, kad jie nužudė „tūkstančius taikių gyventojų“.

M. Martišius mini, kad dėl „Rossija 24“ skleidžiamos informacijos jau pernai pradėtas dar vienas tyrimas dėl informacijos, galbūt kurstančios karą ir neapykantą, galutinį sprendimą dėl jo komisija tikisi priimti kitą savaitę.

„Yra ir dar vienas asmens skundas dėl kanalo „PBK“, jame nurodoma, kad žinių laidoje „Vremia“ („Laikas“) apie Sausio 13-osios dalyvius yra juos įžeidžiančios, menkinančios informacijos: jie buvo menkinami, iš jų buvo tyčiojamasi ir tai gali būti neapykantą kurstanti informacija“, – aiškino jis.

Nacionaliniai ir europiniai teisės aktai numato skirtingas procedūras dėl ES ir trečiosiose šalyse registruotų kanalų – jei televizija registruota ne Europos Sąjungoje, galioja paprastesnės pažeidimų nagrinėjimo procedūros ir LRTK gali greičiau priimti sprendimus dėl laikino retransliacijų ribojimo. LRTK teigimu, tai galioja Rusijoje registruotai „Rossija 24“. „PBK Lietuva“ valdanti įmonė registruota Latvijoje.

Lietuva kai kurioms rusiškoms televizijoms dėl karo ir neapykantos kurstymo yra taikiusi maksimalius vienerių metų retransliacijos šalyje apribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dionizas

Dionizas portretas
Rusai pripratę prie savų tautiečių banditų, kurie masiškai žudė savo piliečius,tai jiems atrodo,kad ir lietuvių partizanai turėjo žudyti.Argi žmogžudys rusas gali suprasti kultūringa partizaną lietuvį.Tai Rusai yra monstrų tauta,linkusi žudyti,bet ne lietuviai.

Dionizas

Dionizas portretas
NEt šlykštu skaityti, apie Lietuvos valdininkų neranguma.Atrodo,kad visai nenori tu nacistinių rusų televizijų visai išjungti ir neleisti jų Lietuvoje transliuoti.Ne patriotai,o kažkokie apsimyze kosmopolitai.Dar vadinasi lietuviais,juokinga.

ALGIS

ALGIS portretas
Siūlau į visokius peizlus nekreipti dėmesio , nes , ir gyvenime , kas už bet ką pyksta , tą ima noras ir toliau , dar labiau erzinti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių