Quantcast

Specialieji prokurorai galės tirti daugiau nusikalstamų veikų

  • Teksto dydis:

Specialiojo prokuroro statusą bus galima suteikti ne tik korupcinius, bet ir kitus pavojingus nusikaltimus tiriantiems pareigūnams.

Seimas, priimdamas atitinkamas Prokuratūros įstatymo pataisas, išplėtė specialaus prokuroro statuso instituto taikymo ribas.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta, kad specialus statusas su atitinkamais įgaliojimais gali būti suteiktas prokurorui, tiriančiam korupcinius nusikaltimus, kurių padarymu įtariamas valstybės ar savivaldybės institucijos, įstaigos ar įmonės vadovas, vadovo pavaduotojas ar asmuo, turintis imunitetą.

Pagal šį mėnesį priimtas pataisas, specialiojo prokuroro statusas galės būti suteiktas ir pareigūnams, tiriantiems nusikalstamų susivienijimų padarytus nusikaltimus, taip pat – nusikalstamas veikas ekonomikai, verslo tvarkai ar finansų sistemai.

Šį statusą bus galima suteikti ir prokurorui, tiriančiam galimą viešojo intereso pažeidimą ir ginančiam viešąjį interesą, kai pažeidimo padarymu įtariamas valstybės ar savivaldybės institucijos, įstaigos ar įmonės vadovas, vadovo pavaduotojas ar asmuo, turintis imunitetą nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Be to, specialiojo prokuroro statusą bus galima suteikti net tik Generalinės prokuratūros, bet ir teritorinių apygardos prokuratūrų prokurorams.

Specialiojo prokuroro statusą turintys pareigūnai tampa tiesiogiai pavaldūs generaliniam prokurorui, jo pavaduotojui ar Generalinės prokuratūros vyriausiajam prokurorui, jo pavaduotojui.

Jam gali būti skiriama priemoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių