Quantcast

R. Požėla įspėjo karantino taisyklių pažeidėjus: baikite žaisti su mirtimi

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia laukiantis, kol prezidentas pasirašys Seimo priimtas įstatymo pataisas, kuriomis sugriežtintos piniginės bausmės už karantino taisyklių pažeidimus. Kartu ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje R. Požėla įspėjo – karantino ir izoliavimosi taisykles pažeidę asmenys neapsieis gavę tik įspėjimus. Policija, pasak jo, nuo šiol reaguoja visu griežtumu.

„Policijos bendruomenė laukia prezidento parašo ant Seimo priimtų dokumentų dėl administracinės atsakomybės griežtinimo. Mes jau dabar koreguojame savo veiklos algoritmą, kalbant apie reagavimą į galimus izoliavimosi ar hospitalizacijos pažeidimus. Anksčiau mes kalbėdavome, kad telefonu susisiekėme su galimu pažeidėju, bandėme dar kartą išaiškinti apie izoliavimo būtinybę, tai dabar mes su juo susisiekiam, tačiau visais atvejais siunčiame ir policijos ekipažą, kuris, atvykęs į įvykio vietą, reaguoja visu griežtumu“, – teigė generalinis komisaras.

Pasak R. Požėlos, situacijai aštrėjant, gyventojai neturėtų žaisti su mirtimi.

„Turėdamas galimybę noriu paprašyti Lietuvos gyventojų, kad baigtume žaisti su ugnimi ir mirtimi. Policija pažada, kad į visus kabutėse nekaltus pajuokavimus, neatsakingą ir kartais nusikalstamą elgesį bus reaguojama“, – tikino jis.

Seimas antradienį pritarė siūlymui didinti pinigines baudas už privalomojo karantino nesilaikymą. Priimtas įstatymas numato, kad baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų. 

Apribojo reidus

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad dėl pareigūnų bei piliečių saugumo šiuo metu policija yra apribojusi reidus, kuomet įvairiais alkotesteriais masiškai tikrinami vairuotojai.

„Šiuo metu saugant savo pareigūnus ir saugant mūsų klientus, esame atsisakę masinių reidų, kuomet įvairiais alkotesteriais masiškai tikrinami asmenys. Šiek tiek esame perorientavę savo veiklą, kadangi mūsų patrulių yra dabar daugiau gatvėse, faktiškai kai kuriomis dienomis būna netgi dvigubai daugiau patrulių, nei įprastai buvo prieš karantiną. Todėl mes turime pajėgumų stebėti iš esmės vairavimą, vairuotojus bei jų vairavimo stilių. Taip pat reaguojame į pranešimus apie neblaivius vairuotojus ir, remiantis tokia metodika, bandoma eliminuoti neblaivius vairuotojus iš eismo“, – sakė R. Požėla.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigė, jog policija dėl siaučiančio koronaviruso naudos bekontakčius alkotesterius vairuotojų blaivumui pamatuoti.

„Pareigūnai pasirengę ir kasdien analizuojame situaciją. Yra alkotesteriai bekontakčiai, jie bus naudojami. Bet ir alkotesteriai yra vienkartinio naudojimo priemonė, saugiai galima panaudoti. Bet policija jau informavo, kad daugeliu atvejų, jei situacija blogės, bus naudojami bekontakčiai alkotesteriai nustatyti neblaivius vairuotojus keliuose“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė R. Tamašunienė.

Trys policijos darbuotojai užsikrėtę koronavirusu

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad šiuo metu koronavirusu yra užsikrėtę trys policijos darbuotojai. Du iš jų – policijos pareigūnai.

„Kiek man yra žinoma šiuo metu, tai du policijos pareigūnai ir viena policijos darbuotoja, kuri nėra pareigūnė. Tai kalbame apie tris policijos bendruomenės darbuotojus“, – ketvirtadienį teigė R. Požėla.

Jo teigimu, šiuo metu sveikatos apsaugos priemonių policijos pareigūnams pakanka.

„Kalbant apie šiandien dieną ir artimiausią perspektyvą, vienos kelių savaičių, taip, esame aprūpinti, apsirūpinę, disponuojame 9 rūšių apsaugos priemonėmis, kelių rūšių respiratorių tipais, vienkartinėmis pirštinėmis, apsauginiais kostiumais, akiniais.

Tačiau žiūrime į perspektyvą, grėsmes, jei karantininis laikmetis po savaitės, dviejų nesibaigs, todėl darome naujus kontraktus ir planuojame naujus įsigijimus. Šiai dienai situaciją vertinu kaip pakankamai gerą“, – sakė policijos generalinis komisaras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Bekepurei net pazimejimo neturi o kitus baudze visagaliai

D

D portretas
Melagei bekepurei

B

B portretas
Kur dingo straipsnis su burio pareigunu pazeidrju jie gavo baudas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių