Quantcast

Socialliberalai pamiršo vidinius konfliktus

Naujosios sąjungos Kauno skyrius svarsto net dvi galimas kandidatūras į miesto merus

Naujosios sąjungos Kauno skyrius svarsto net dvi galimas kandidatūras į miesto merus

Kauno socialliberalai vakar paskelbė savo kandidatų į Savivaldybės Tarybą sąrašą. Naujosios sąjungos taryba jį patvirtino pirmadienį vėlai vakare. “Pirmajame dešimtuke nebuvo padaryta jokių pakeitimų. Tai galutinis sąrašas. Ši komanda vienija įvairių specialybių atstovus: vadybininkus, teisininkus, medikus, finansininkus, švietimo ir kultūros specialistus”, - teigė Kauno skyriaus pirmininkas Kęstutis Kuzmickas.

Pirmuoju numeriu kandidatų sąraše įrašytas Kauno apskrities viršininkas Valentinas Kalinauskas, antruoju - Seimo narys K.Kuzmickas, trečiuoju - Tarybos narys Konstantinas Pesenka. Vakar socialliberalai tiksliai negalėjo pasakyti potencialaus mero kandidatūros. “Juo galėtų tapti ir V.Kalinauskas, ir K.Kuzmickas. daug ką lems reitingavimas”, - teigė Naujosios sąjungos nariai.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko buvusi Savivaldybės Finansų departamento direktorė Stasė Rožukienė, Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkas Algimantas Puidokas, Seimo nario K.Kuzmicko padėjėjas Albinas Anužis, Kardiologijos instituto direktorius profesorius Pranas Grybauskas, 3-iosios ligoninės chirurgas-administratorius Gediminas Grigas, LKKA studentas Raimundas Vaitkevičius ir teisininkas Valdas Zubinas.

Kauno socialliberalų rinkimų štabo vadovas K.Pesenka juokavo, kad pirmąjį trejetuką vienija ne tik bendra partija. “Visi jie augina po tris vaikus”, - sakė politikas. Jis užsiminė, kad nuolat atliekamos apklausos. “Mūsų elektoratas nesumažėjo. Pagal dabartinius duomenis, galime tikėtis 8-9 vietų miesto Taryboje. Mūsų tikslas - gauti 21 mandatą”, - teigė K.Pesenka.

Šios kadencijos Taryboje socialliberalų frakcija labiausiai išgarsėjo dėl vidinių nesutarimų. Pas liberalus perbėgo buvęs Kauno skyriaus vadovas Erikas Tamašauskas. Trys politikai paliko šios partijos gretas ir įkūrė atskirą frakciją. “Praėjusiuose rinkimuose buvome jauna partija. Neišvengėme tam tikrų klaidų. Šįkart formuodami kandidatų sąrašą atsižvelgėme į dalykines savybes. Į jį pateko žmonės, partijai aukojantys savo laisvalaikį”, - sakė A.Puidokas. Kauno skyriaus vadovas K.Kuzmickas užsiminė, kad, sudarant kandidatų sąrašą, buvo įvertintas ir patikimumas. Daugelis kandidatų šiai partijai priklauso jau trejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių