Quantcast

Socialliberalai bėgti į kitą frakciją kol kas neketina

Pokyčiai Seime pažėrė neoficialių žinių apie galimą kai kurių politikų migraciją parlamente

Pokyčiai Seime pažėrė neoficialių žinių apie galimą kai kurių politikų migraciją parlamente

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas neigia, kad atsistatydinantys socialliberalų ministrai papildys naują parlamente susiformavusią frakciją.

Pasirodžiusius neoficialiems pranešimams apie užsienio reikalų ministro Antano Valionio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės ketinimus palikti Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakciją ir pereiti į Pilietinės demokratijos frakciją paneigė ir patys šie du politikai.

V.Muntianas, kuris yra naujosios frakcijos “krikštatėvis”, tvirtino susitikęs ir kalbėjęsis su A.Valioniu ir V.Blinkevičiūte, tačiau tokių susitikimų metu nebuvo svarstomas klausimas apie atsistatydinančių ministrų frakcijų pakeitimą. “Kalbėjomės apie bendrą politinę situaciją, apie galimus politinės raidos scenarijus. Priėjome prie bendros išvados, kad dabartinei valdančiajai koalicijai alternatyvų nėra”, - sakė Seimo Pirmininkas.

A.Valionis tik gūžčioja pečiais, iš kur atsirado informacija apie jo galimą “perbėgimą”. “Kas gerai mane pažįsta, tas niekada tokių keistų žinių neskleistų”, - sakė jis “Kauno dienai”.

Jis nepaneigė, kad netrukus apskritai išeis iš Seimo ir tęs diplomatinę karjerą. Neoficialiomis žiniomis, A.Valionis taps Lietuvos ambasadoriumi Portugalijoje.

Tuo tarpu V.Blinkevičiūtė kiek aptakiau kalbėjo apie savo politinę perspektyvą. Tačiau ir ji neigė jau dabar galvojanti apie perėjimą į Pilietinės demokratijos frakciją: “Kol kas tokio dalyko nesvarstau ir frakcijos bei partijos keisti neketinu”.

A.Valionis ir V.Blinkevičiūtė prieš savaitę neteko Naujosios sąjungos vicepirmininkų pareigų. Kitą savaitę turėtų būti patenkinti jų atsistatydinimo iš ministrų pareiškimai. Socialliberalai iš valdančiosios koalicijos pasitraukė po to, kai balandžio viduryje iš Seimo Pirmininko pareigų buvo nušalintas jų lyderis Artūras Paulauskas.

Beje, jis irgi neigia informaciją apie A.Valionio ir V.Blinkevičiūtės norus keisti frakciją. “Nieko apie tai negirdėjau. Jie patys man tą paneigė. Labai nustebčiau, jeigu būtų kitaip”, - “Kauno dienai” sakė A.Paulauskas.

Pastarojo laikotarpio gausūs ir sudėtingi politiniai pokyčiai sukėlė daugybę gandų Seime apie galimus perėjimus iš vienos frakcijos į kitą. Kalbama apie bent trijų Darbo partijos frakcijos narių perėjimą į Pilietinės demokratijos frakciją arba pas socialdemokratus. Užsimenama ir apie socialliberalo Artūro Skardžiaus ketinimus ateiti į “darbiečių” gretas. Yra ir neoficialių žinių apie liberaldemokratės Onos Valiukevičiūtės norą pereiti pas socialdemokratus bei konservatoriaus Arimanto Dumčiaus ketinimus keisti frakciją.

Tačiau visi šie gandai intensyviai neigiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių