Quantcast

Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimai - be konkurencijos

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis šeštadienį per socialdemokratų partijos suvažiavimą paskelbė pasitraukiantis iš partijos pirmininko rinkimų. Tai reiškia, jog partijos pirmininko rinkimuose liko vienintelis dabartinis partijos vadovas premjeras Algirdas Butkevičius .

„Aš savo pasisakyme sakiau, kad atidžiai klausysiu premjero ataskaitos. Aš jos klausiausi, buvo pateikta labai daug vilčių keliantys pasiūlymai ir šviesi ateitis. Todėl, išklausęs ataskaitą ir suprasdamas, kad gyvenimas yra realybė, natūralu, kad aš atsiimu savo kandidatūrą. Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaikėte“, - kalbėjo Z.Balčytis.

LSDP pirmininkas slaptu balsavimu suvažiavime renkamas kas dveji metai. Kaip nurodoma LSDP statute, kandidatams į LSDP partijos pirmininkus būtinas trejų metų nepertraukiamas partinis stažas.

LSDP pirmininku pirmą kartą A.Butkevičius buvo išrinktas 2009 metais, 2011 metais buvo perrinktas dar vienai dvejų metų kadencijai. Prieš dvejus metus A.Butkevičius partijos vadovo rinkimuose neturėjo varžovų, tąkart už jį savo balsus LSDP suvažiavime atidavė 541 partijos narys iš 589. 45 suvažiavimo dalyviai buvo prieš.

Prieš dvejus metus kandidatais į partijos vadovus taip pat buvo iškelti europarlamentarai Z.Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė bei Seimo narys Juozas Olekas, tačiau jie pranešė atsisakantys siekti partijos vadovo posto.

2012 metų Seimo rinkimuose socialdemokratai iškovojo daugiausiai - 40 mandatų - ir subūrė valdančiąją centro-kairės koaliciją su Darbo, Tvarkos ir teisingumo partijomis bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Teisingumo ministerijos duomenimis, Lietuvos socialdemokratų partija šalyje yra didžiausia su 17 tūkst. 972 nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bonas

Bonas portretas
Kuo skiriasi komunistų susirinkimai nuo lietuviškų socialdemokratų?Manau,kad niekuo.Komunistai turėdavo vieną"tėtušį" ir vis jį rinkdavo savo vadu tol kol "tėtušis"suvaikėdavo".Pasirodo ir socialdemokratai turi tik vieną "tėtušį"-Butkevičiu..Štai jums ir demokratija.Nors mano nuomone Balčytis žymiai geriau vadovautų partijai,nes yra sumanus vadovas,kompetentingas ekonomistas ,turintis savo tvirtą nuomone ir bene geriausiai atstovaujantis Lietuva Briuselyje.Kai tuo tarpi Butkevičius tėra tik "geras" dėdė ir "gražių"pažadų dalintojas.

labai

labai portretas
pritariu 1-am, noriu pažymėti, kad socdemams būtinas vadovas iš kremliaus, taigi taip ir yra.

Panevėžietis

Panevėžietis portretas
Suvaidino „demokratinius" rinkimus. Parodija, o ne rinkimai. Kaip prie sovietų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių