Quantcast

Socialdemokratų būstinė tapo taikiniu

Socialdemokratų partija pastarosiomis dienomis gyvena tarsi karo lauke – pirmadienį partijos būstinėje nugriaudėjo sprogimas, o antradienio naktį į partijos Vilniaus skyriaus būstinę mestas butelis su degiu skysčiu.

Gretimuose pastatuose esančios kameros užfiksavo, kad butelis su degiu skysčiu į J.Basanavičiaus gatvėje 16-u numeriu pažymėtą pastatą mestas 1.15 val. Įtariamasis buvo vienas ir sviedęs butelį iškart pabėgo.

Vilniaus skyriuje dirbantys socialdemokratai šio įvykio nesieja su pirmadienį centrinėje partijos būstinėje nugriaudėjusiu sprogimu. Pasak socialdemokratų Vilniaus skyriaus pirmininko pavaduotojo Stanislovo Vilkino, nemanoma, kad tai yra kokie nors grasinimai ar perspėjimai.

Vilniaus skyriaus pastato siena, jo teigimu, nukenčia beveik kiekvieną savaitę – iš po nakties ant jos atsiranda nepadorus užrašas, kartais atvykę į darbą darbuotojai rasdavo nupieštas svastikas.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius abejoja, ar pirmadienio ir antradienio įvykiai jo vadovaujamos partijos būstinėje susiję, ir tikina nemanąs, kad tai galėtų būti visą šalį sukrėtusių Kauno žudynių tęsinys.

Kol kas nieko bendra tarp pirmadienį ir antradienį socialdemokratų partijos būstinėse įvykusių incidentų nemato ir pareigūnai. Pasak Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, po šios nakties įvykio atlikti visi būtini darbai, įvykio vietoje apsilankė kinologai su šunimis. Dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau iki šiol iškeltos versijos labai abejotinos. Per įvykį aprūko siena. Nuostolis nustatinėjamas.


Kaltos valytojos?

Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius mano, kad sprogimą socialdemokratų būstinėje galėjo sukelti cheminė reakcija – esą valytojos, valydamos būstinės kilimus, naudojo kažkokias chemines priemones ir paskui sandariai uždarė patalpas. Vėliau uždegtas žiebtuvėlis sukėlė sprogimą. Esą tokios versijos laikosi Vilniaus apygardos prokuratūra.

A.Butkevičius tikino, kad valytojos patvirtino valiusios patalpas cheminėmis priemonėmis. Jam keista tik tai, kad šiomis priemonėmis patalpos buvo valomos ir anksčiau, bet sprogimų nebuvo.

Bet Vilniaus policija delfi.lt šią versiją paneigė, mat, jos žiniomis, būstinėje savaitgalį kilimų niekas nevalė. Vakar apklausta būstinėje patalpas valiusi valytoja teigė chemikalų nenaudojusi, grindis valiusi šluota ir drėgnu skuduru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių