Quantcast

Socialdemokratai A.Valinskui pataria: reikia trauktis

Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas priėmė nutarimą, kuriuo Seimo pirmininkui siūloma garbingai atsistatydinti.

Pasak LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus, prezidiume priimtas nutarimas, kuriame pateiktas vienareikšmiškas socialdemokratų požiūris į A.Valinską bei susidariusią situaciją Seime.

„LSDP Prezidiumas, įvertinęs viešojoje erdvėje paskelbtas publikacijas apie Seimo Pirmininko A.Valinsko ryšius su nusikalstamo pasaulio atstovais, pabrėždamas nuoseklią savo poziciją, kad A.Valinskas neturėjo nei kompetencijos, nei pakankamos patirties užimti tokias pareigas Seime, bei palaikydamas šalies Prezidentės nuomonę, siūlo Seimo Pirmininkui pasielgti garbingai ir atsistatydinti“, - teigiama LSDP prezidiumo nutarime.

Seimo pirmininkui metami kaltinimai dėl ryšių su Kauno „Daktarų“ grupuotei priskiriamu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. Valstybės saugumo departamentas ir Generalinė prokuratūra tvirtina neturintys informacijos apie A.Valinsko galimai rengiamas ar daromas neteisėtas veikas.

Atsistatydinti A.Valinską yra paraginusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pats Seimo pirmininkas teigia ketinantis Seimo narių pasitikėjimą pasitikrinti per rudens sesiją.
Tuo metu opozicinė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija inicijuoja nepasitikėjimą A.Valinsku. „Tvarkiečiai“ teigia gavę patikinimą, kad nepasitikėjimą rems ir socialdemokratai, dalis „darbiečių“, A.Valinskui oponuojantys „prisikėlėliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių