Quantcast

Sniegas kausto Lietuvą: įspėja – kai kur geriau kojos iš namų nekišti

  • Teksto dydis:

Naktį iš pirmadienio į antradienį eismo sąlygas sunkins snygis, pustymas, plikledis ir lijundra, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomas snygis, pustymas, vietomis kils pūga.

Kai kur galima lijundra, plikledis. Pūs vakarinių krypčių gūsingas vėjas. Oro temperatūra sieks nuo 5 iki 10, pajūryje – nuo 2 iki 4 laipsnių šalčio.

Pirmadienio 16 val. duomenimis, sudėtingos eismo sąlygos išlieka beveik visoje Lietuvoje, kur dėl smarkaus snygio pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, su pažliugusio ar prispausto sniego provėžomis, kurios daug kur siekia 10 centimetrų.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 20 centimetrų. Telšių rajone yra neišvažiuojamų rajoninių kelių ruožų.

Didžiojoje šalies dalyje snygis ir pustymas, Biržų ir Rokiškio rajonuose lijundra, Kauno, Kaišiadorių ir Lazdijų rajonuose be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 2 iki 6 laipsnių šalčio.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius teigė, kad dėl gausaus sniego šiuo metu situacija rajone daugiau nei sudėtinga.

„Kretingos komunalininkas“, „Kelių priežiūra“ ir seniūnijos nuo pat ankstyvo ryto naudoja visus savo resursus. Tačiau kai be perstojo gausiai sninga, susitvarkyti su tokiu kiekiu sniego operatyviai yra beveik neįmanoma. Deja, bet nedžiuginančios ir orų prognozės. Todėl jei tik galite, atsisakykite nebūtinų kelionių, – feisbuke skelbė meras. – Tėveliai, kurie gyvena kaimiškosiose vietovėse ir mato, kad dėl užsnigtų kelių gali nepavykti vaikams grįžti namo, būtinai susisiekite su mokyklos vadovais. Kiekvienas atvejis bus sprendžiamas individualiai. Taip pat rajono mokyklų vadovai jau informuoti, kad įsivertinę esamą situaciją, gali priimti sprendimus ryt darbą organizuoti nuotoliniu būdu. Apie priimtą sprendimą dirbti nuotoliniu būdu kiekviena mokykla savo moksleivius bei mokytojus informuos atskirai. Sekite informaciją elektroniniame dienyne“


Šiame straipsnyje: sniegaseismo sąlygoskeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nukvakusiems pirdžiams ir pirdėms geriau niekur neiti apskritai

prisnigo

prisnigo portretas
Kaip baisu. Kaip gyvensim?

Baisu- siaubinga

Baisu- siaubinga portretas
Baisu. Teks vėl baltarusišką druską pirkti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių