Quantcast

Slovakija perdavė Lietuvai antrąją humanitarinės pagalbos siuntą

  • Teksto dydis:

Slovakija pirmadienį perdavė Lietuvos pasieniečiams antrąją humanitarinės pagalbos sprendžiant migrantų krizę siuntą.

Ją sudaro palapinės, lovos su čiužiniais, stalai, kėdės ir 1,5 tūkst. rinkinių su higienos priemonėmis, pranešė Slovakijos ambasada.

Kiekviename iš šių rinkinių yra šampūno, dantų šepetėlis, dezinfekcinis skystis, dantų pasta, muilas ir drėgnos higieninės servetėlės.

Slovakijos ambasados vadovo pavaduotojas Adamas Lesakas, perduodamas siuntą, pabrėžė, kad ji yra „ne tik solidarumas su Lietuvos partneriais, susiduriančiais su nelegalia migracija, bet ir tiesioginė pagalba užtikrinti žmogiškas sąlygas asmenims, suklaidintiems savo kilmės šalyse“.

„Tikimės, kad tai padės sumažinti įtampą stovyklose“, – ambasados pranešime cituojamas diplomatas.

Pirmoji Slovakijos humanitarinės pagalbos siunta pristatyta rugpjūčio pradžioje. Ją sudarė antklodės, stalai, generatoriai, talpos vandeniui ir kitos priemonės.

Bendra Slovakijos paramos vertė siekia daugiau kaip 123 tūkst. eurų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, 16 Europos Sąjungos šalių jau atsiuntė humanitarinę pagalbą Lietuvai: palapinių, lovų, generatorių, antklodžių, čiužinių ir kitų priemonių.

Ketvirtadienį į Lietuvą taip pat atvyko humanitarinės pagalbos siuntos iš Prancūzijos, o penktadienį – iš Norvegijos. 

„Dėkojame Europos valstybėms už išreikštą solidarumą, kai Lietuva susiduria su neteisėtos migracijos krize. Būtiniausi daiktai leis užtikrinti geresnes migrantų apgyvendinimo sąlygas“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Iš Prancūzijos ir Norvegijos gauta lovų, palapinių, grindų palapinėms, maisto davinių ir higienos rinkinių bei apšvietimo komplektų. Ši pagalba pristatyta į Pasieniečių mokyklą.

Be Prancūzijos ir Liuksemburgo, Lietuvai humanitarinę pagalbą jau atsiuntė 16 Europos Sąjungos valstybių narių: Austrija, Čekija, Danija, Estija, Graikija, Kroatija, Latvija, Lenkija, Nyderlandai, Slovėnija, Slovakija, Suomija, Švedija.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto daugiau kaip 4,1 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių