Quantcast

Slaptame tyrime kailių fermoje – šokiruojanti realybė

  • Teksto dydis:

Šiandien organizacija „Tušti narvai“ paviešino dar vienoje Lietuvos kailių fermoje užfiksuotą vaizdo medžiagą.

Organizacijai pažįstamas asmuo, rugpjūčio mėnesį įsidarbinęs atsitiktinėje kailinių žvėrelių fermoje, iš viso joje dirbo bei filmavo porą savaičių.

„Po keletą metų ten dirbantys darbuotojai man sakė, kad veterinarijos tarnyba dažniausiai netikrina tos fermos gyvūnų. Jei ir atvyksta, veterinarai praneša iš anksto, o atvažiavę paprastai tik patikrina dušus ir peržiūri dokumentus“, – pasakojo kailių fermoje dvi savaites dirbusi Paulina (vardas pakeistas). „Labiausiai mane šokiravo tai, kad gyvūnai su atviromis žaizdomis nėra gydomi – jie paliekami nusikankinti“, – niūriais įspūdžiais dalijosi mergina.

„Šioje fermoje slapta įrašyti darbuotojų pokalbiai tik sustiprino mūsų įtarimus, kad kailinių žvėrelių fermos nėra tinkamai tikrinamos ir reguliuojamos. Veikiausiai tinkamas reguliavimas net nėra įmanomas“, – svarstė viena iš „Tuščių narvų“ įkūrėjų, Gabija Enciūtė.

Pašnekovė taip pat pabrėžė, kad kailinių žvėrelių augintojai teigia, jog kailių fermų Lietuvoje 300, o Valstybinė maisto ir veterinarijos inspekcija skelbia tik 152 kailių fermų sąrašą. „Ar kas nors tikrai žino, kiek konkrečiai kailių fermų yra Lietuvoje? O jei nežino – kaip jos tikrinamos?“

Gavę filmuotą medžiagą, „Tušti narvai“ pranešė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kėdainių skyriui, taip pat informavo ir Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentą. „Palydėjome aplinkosaugininkus ir veterinarus iki reikiamos kailių fermos ir laukėme, kol patikrins. Iš jos išėję aplinkosaugos darbuotojai patikino, kad mūsų skundas pasitvirtino ir pažeidimų buvo užfiksuota, o veterinarijos inspektorius maloniai išlydėjo pats žvėrelių augintojas, tad su mumis šnekėtis jie nepanoro“, – pasakojo G. Enciūtė.

Šiandien organizacija „Tušti narvai“ paskelbė pradedantys rinkti piliečių parašus už tai, kad Lietuvoje būtų uždraustos kailių fermos. Anot organizacijos narių, imtis peticijos juos paskatino reprezentatyvinės apklausos duomenys, rodantys, kad 58 proc. Lietuvos gyventojų nepritaria kailių fermoms, ir naujai gauta filmuota medžiaga iš fermos Kėdainių rajone.

„Tuščių narvų“ peticiją galite pasirašyti www.kailiniamsne.lt puslapyje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas

Viskas portretas
butu gerai jei gerai butu priziurimi, cia jau nuo seimininku priklauso. Nuo akmens amziaus valgem mesa ir rengemes oda ir kailiais, toks gyvenimas, nepatinka nepirk, jei perka reiskia reikia. Nereikia cia kisti savo poziurio y tai kitiems. Kiekvienas atsirenka. Karves seklinti, kad gymdytu ir duotu visa savo gyvenima piena, o paskui vaziuotu y mesa kuria visi apsilaizydami valgo irgi atrodo amoralu, bet vistiek visiems tinka.

Anonimas

Anonimas portretas
Išsigimėliai tie žmonės

G

G portretas
Amoralu ir šlykštu. Uždaryti šitą bjaurų verslą.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių