Quantcast

Skiepytis – su kito asmens dokumentu: vakciną nori gauti giminaičiams arba tai daro už pinigus

  • Teksto dydis:

Po visą Lietuvą keliaujanti vakcinavimo palapinė ketvirtadienį sustojo Vilniuje ir tai buvo paskutinė diena, kada mobili Kraujo centro komanda skiepijo visus norinčius pirmąja doze nuo koronaviruso, praneša LNK.

Paskutinę dieną skiepytojai patyrė tokių incidentų, kokių nebuvo per visus keturis mėnesius.

„Ką tik turėjome tokį incidentą, kai atėjo jaunuolis ir pateikė akivaizdžiai ne savo pasą, nesutapo gimimo datos, akivaizdžiai matėsi, kad jis yra jaunesnis. Tuomet griebė gydytojai iš rankų pasą ir pabėgo. Deja, mes negalėjome užfiksuoti, kas jis toks, tiesiog buvo per mažai laiko“, – sakė Nacionalinio kraujo centro vadovas Daumantas Gutauskas.

Vienas paspruko, o kitą galimai pražiopsojo. Vienas vyras, anot mobilios komandos, irgi galėjo pateikti ne savo asmens dokumentą, tačiau įtarimas kilo tik jį jau paskiepijus. Darbuotojai suabejojo, ar tikrai šiam vyrui 40 metų, kaip kad dokumente rodo gimimo data.

Netrukus Kraujo centrui įtarimą pradėjo kelti kiekvienas, atėjęs pasiskiepyti.

Pasirodo, kad situacija, kai skiepą bandė gauti su svetima tapatybe, pažįstama ir skiepobuso bei pagrindinio vakcinavimo centro Vilniuje koordinatorei.

„Ateina ne su savo asmens dokumentais. Keletas pabėgo, palikę kito žmogaus asmens dokumentą, kitus esame perdavę policijai. Taip pat į „Litexpo“ vakcinavimo centrą buvo atvykę žmonės visiškai be dokumentų“, – pasakojo vakcinavimo centro koordinatorė Vaida Danielė.

Suranda žmonių, kurie, nežiūrint į tą, kad gauna du tris skiepus, už pinigus paima kito žmogaus dokumentą ir ateina pasiskiepyti.

Pasak jos, su svetima tapatybe žmonės bando gauti skiepą savo giminaičiams arba tai daro už pinigus. Tokiems atvejams, anot V. Danielės, žmonės pasiryžta dėl galimybių paso.

„Kurie nenori skiepytis, jie ieško būdų, kaip apeiti skiepijimosi tvarką, kad gautų įrašus į e. sveikatą, tai suranda žmonių, kurie imasi atsakomybės ir, nežiūrint į tą, kad gauna du tris skiepus, už pinigus paima kito žmogaus dokumentą ir ateina pasiskiepyti“, – teigė V. Danielė.

Policijos departamentas ragina kilus bet kokiems įtarimams dėl svetimo asmens dokumento nedvejoti ir iš karto kviesti pareigūnus.

„Iki šios dienos atliekami trys ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo dokumento pagrobimo ar pasinaudojimo. Už tai gali grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų“, – komentavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Savo ruožtu vieną tyrimą pradėjusi ir specialiųjų tyrimų tarnyba dėl to, kad klaipėdietis pasiūlė kyšį už suklastotą vakcinacijos nuo COVID-19 įrašą. Nors kreipimųsi į tarnybą būta ir daugiau, tik faktų jiems įrodyti pritrūko.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
AR YRA ŽMONIŲ KURIE GAVO VIRŠ DEŠIMT DOZIŲ???

Anonimas

Anonimas portretas
VELTUI NEREIKIA .ACIU ddddd
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių