Quantcast

Paskelbti paskutinių brandos egzaminų rezultatai – padaugėjo šimtukų

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) ketvirtadienį skelbia paskutinių – geografijos, istorijos ir matematikos – valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

Matematikos egzaminą šiemet laikė 16,5 tūkst. kandidatų, iš kurių egzaminą išlaikė 82,2 proc. Pernai matematikos egzaminą išlaikė 87,2 proc. kandidatų. Tačiau maksimalų šimto balų įvertinimą šiemet gavo 1,9 proc. kandidatų, pernai tokių buvo 1,5 proc.

Tam, kad egzaminas būtų išlaikytas, reikėjo surinkti 9 taškus iš 60. Pernai išlaikymo riba buvo 8 taškai iš 60.

Istorijos egzaminą laikė 8,5 tūkst. kandidatų, iš kurių egzaminą išlaikė 98,7 proc. Tai – geresnis rodiklis nei pernai, kai egzaminą išlaikė 95,3 proc. kandidatų. Šimto balų įvertinimą gavo 19 mokinių.

Geografijos egzaminą laikė 2,7 tūkst. kandidatų, iš kurių jį išlaikė 96,1 proc. Pernai egzaminą išlaikė 96,2 proc. kandidatų. Šiemet 15 mokinių gavo šimto balų įvertinimą.

„Kaip ir kitų egzaminų, šių trijų rezultatai plačiai pasiskirsto skalėje. Pastebime, kad aukštus įvertinimus gauna tie, kurių gebėjimai yra tolygūs visose konkretaus dalyko ugdymo srityse ir tokių rezultatų galima pasiekti nuoseklaus mokinių ir jų mokytojų darbo dėka“, – BNS sakė centro vadovė Asta Ranonytė.

NEC primena, kad per dvi dienas nuo rezultatų paskelbimo mokiniai savo mokyklos vadovui gali pateikti apeliaciją, kurioje gali nurodyti savo argumentus, kodėl nesutinka su vertinimu.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso buvo pateikę 30 tūkst. kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių