Quantcast

ES lyčių lygybės indekse Lietuva pakilo per vieną poziciją

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) lyčių lygybės indekse Lietuva pakilo per vieną poziciją ir užima 22-tą vietą.

Europos lyčių lygybės instituto (EIGE) ketvirtadienį nuotolinėje spaudos konferencijoje paskelbto tyrimo duomenimis, Lietuva lyčių lygybės reitinge surinko 56,3 taškus iš 100 galimų.

Nuo ES vidurkio Lietuva atsilieka daugiau kaip 11 balų, šalies vertinimas, palyginti su 2010 metų rodikliu, išaugo 1,4 balo, palyginti su 2017 metais – 0,8 balo. Indeksas sudarytas daugiausiai remiantis 2018 metų duomenimis, skelbia EIGE.

Ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje pažymima, kad su 67,9 balų vidurkiu Europos Sąjungai truks mažiausiai 60 metų pasiekti lyčių lygybę, jei bus judama dabartiniu greičiu, nes rodiklis gerėja maždaug per pusę punkto kasmet.

Aukščiausias pozicijas užima Švedija, Danija, Prancūzija, tarp padariusių didžiausią progresą išskiriamos Italija, Liuksemburgas, Malta, žemiausias indeksas yra Graikijoje, Vengrijoje ir Rumunijoje.

Koronaviruso pandemija kelia didelę grėsmę lyčių lygybės progresui ir negalime leisti tam atsitikti.

„Matome lėtą, bet stabilų judėjimą į priekį, tačiau šiemet yra didelis pagrindas susirūpinti. Koronaviruso pandemija kelia didelę grėsmę lyčių lygybės progresui ir negalime leisti tam atsitikti“, – instituto pranešime cituojama jo direktorė Carlien Scheele (Karlin Schel).

Instituto direktorė pabrėžė, kad daugelyje sričių Europos dar laukia ilgas kelias link lyčių lygybės, ypač skaitmeninėje erdvėje.

„Mūsų dabartis ir ateitis darosi vis labiau skaitmeninės, todėl turime užtikrinti, kad moterys ir mergaitės užimtų deramą dalį šiame sektoriuje ir būtų paskatintos prisidėti prie jo augumo“, – teigia EIGE vadovė.

Lietuva indekse kartu su Malta išskiriamos kaip turinčios po vieną moterį Ministrų kabinete. Būtent moterų trūkumas Vyriausybėje pernai lėmė, kad Lietuva 2019 metų indekse krito iš 19-osios į 23-ąją vietą.

Lietuvos progresas Lyčių lygybės indekse išskiriamas piniginėje srityje nurodant, kad šiuo aspektu Lietuvos rodiklis augo 22 proc., Lietuva taip pat teigiamai įvertinta moterų užimtumo srityje.

Daugiau kaip 75 proc. užimtumas darbo rinkoje buvo pasiektas 23 šalyse vyrų grupėje ir tik keturiose valstybėse – moterų grupėje, tai yra Vokietijoje, Estijoje, Lietuvoje ir Švedijoje.

Lyčių lygybės indeksas įvertina progresą lyčių lygybės srityje Europos Sąjungos valstybėse nuo 2010 metų.

Pernykščiame indekse Lietuva surinko 55,5 balo iš 100 galimų ir nuo ES vidurkio atsiliko beveik 12 balų. Šalis tuomet per dvejus metus smuktelėjo iš 19-osios į 23-ąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ziniapliurpe sumaise krypti nepakylo o nukrito moralis kai/ tai 2 skirtingi poziuriai kur pala idas be atsakomybes jaunimo gyvenimas smugdo visuomene iki debilizmo kuris jau paliete ir vatikano dogmas kuriose ja u pats popiezius pasimete badant akis jo tarnu setoniskiem veiksmam kurie atitolina krikscionybe nuo pilieciu tuo paciu menkeja ina sai kurie a nksciau buvo privalomi /viduramziai/ tai siand ien jei gauna tai is valdanciu pa la ikydami ju. poziuri i pas aulio politpoziuri kuris kinta g progresija ir nespejama pris ita ikyt o zmones ta i mato ir pra deda surast kas prnie ko?...

nieko tokio tuoj nauja ,,vyriausyBYBE,,,,is nausedines

nieko  tokio tuoj nauja  ,,vyriausyBYBE,,,,is  nausedines  portretas
,,,geroves valstybes,,,su savo kooolicijos sexs.partneriais liberastais -legalizuos narkotikus , busimi rinkejai-dabartiniai moksleiviai ses ant narkatos adatos , juos istratins per visas skyles isleisti is kalejimu pederastai ,pedofilai , ir per sekancius rinkimus visi vienbalsiai prabalsuos uz konservatdegeneratus ,,,krikscionis katalikus,,, ir uz liberastus visu krypciu ir pakraipu agrastus --lietuva sumus visus rekordus valstybiu nupederastejimo ir degradacijos ES skaleje.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių