Quantcast

Skaudi netektis: mirė dimisijos pulkininkas leitenantas S. Veprauskas

  • Teksto dydis:

Kovo 7-ąją anapilin iškeliavo dimisijos pulkininkas leitenantas, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius Saulius Veprauskas. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė rašytojas ir žurnalistas Gediminas Jankus.

„Skaudi netektis – šiandien, kovo 7-ąją mus paliko vienas aktyviausių Lietuvos kariuomenės kūrėjų, dimisijos pulkininkas leitenantas, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius Saulius Veprauskas (1952-2021 m.). Itin svarūs jo nuopelnai, kuriant kariuomenės kovinės savigynos sistemą (kartu su Česlovu Jezersku ir Jurgiu Škėriu), steigiant Kauno kovos menų akademiją ir karate mokymus.  Būtent jis įkūrė spec. karines pajėgas. 1992-1998 m. S. Veprauskas vadovavo Kauno greitojo reagavimo batalionui. Prasidėjo bendradarbiavimas su užsienio partneriais (JAV „Žaliosiomis beretėmis“) padidėjo šauktinių skaičius, svarbiausia – suformuotas karių profesionalų branduolys – „Alfa“ kuopa, buvo rengiamos bendros pratybos ir kursai“, – feisbuke rašė G. Jankus.

„1995 m. S. Veprausko batalionas tapo strateginės žvalgybos padaliniu, pavaldžiu tiesioginiam kariuomenės vadui. Pagrindine užduotimi tapo tolimoji žvalgyba, bataliono kariai mokėsi rinkti informaciją ir vykdyti kitas užduotis giliai priešo užnugaryje. S. Veprauskas išugdė didžiulį būrį profesionalių karių, kovinės savigynos meistrų, buvo tikras Tėvynės patriotas, taurus bičiulis ir bendražygis, ne kartą patarimais ir konkrečia veikla padėjęs atsikūrusiai Lietuvos šaulių sąjungai. Nuoširdi užuojauta šeimai, artimiesiems, bičiuliams“, – taip įrašą apie anapilin išėjusį S. Veprauską baigė G. Jankus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Prie ko čia Veprauskas,viską sukūrė gynybos višta juknevičienė.Šeimai užuojauta.

Paulius

Paulius portretas
Jėgeriui. nebuvo dar pradžioje Atskirajam Vytauto Didžiojo Jėgerių batalionui. Karmėlava pradžia... Puikus vadas buvo... Užuojauta šeimai,

ALGIS

ALGIS portretas
Kiek tenka girdėti , tie ''kovų menai'' visiems , jais užsiėminėjusiems patrumpina gyvenimą , UŽUOJAUTA ŠEIMAI .
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių