Quantcast

Skandalingoji mokytoja liko be pietų restorane: ir būkit su savo tomis galimybėmis!

  • Teksto dydis:

Dalis restoranų ir kavinių nusprendė nelaukti rugsėjo 13-osios ir iš klientų galimybių paso reikalauti jau dabar. Būtent į tokią patikrą pakliuvo skandalingoji mokytoja, viena iš protesto prie Seimo organizatorių Astra Genovaitė Astrauskaitė.

Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas feisbuke pasidalijo istorija, kurios dalyviu ir liudininku netikėtai tapo ir pats.

„Ką tik buvusi mokytoja (vis dar rašanti su lietuvių kalbos klaidomis), performansų Lukiškių aikštėje autorė ir garsioji riaušininkė Astra Genovaitė Astrauskaitė liko be pietų „MOSS“ restorane. Astra buvo kartu su advokatu (bent taip pati sakė), matyt, ruošiasi gynybai dėl riaušių organizavimo. Pokalbis su padavėja buvo trumpas:

Padavėja: „Mes aptarnaujame tik su galimybių pasu, prašau parodykit“.

Čia su manim kartu advokatas, parodykite jam dokumentą, pagal kurį reikalaujate galimybių paso!

Astra: „Oi, mergaite, turim turim, viskas gerai“.

Padavėja: „Prašau, parodykite man“.

Astra: „Tuoj tuoj, sulakstysim to paso“.

Padavėja: „Man dabar reikia pamatyti, kitaip negalėsiu aptarnauti“.

Astra: „Kas čia per nesąmonė? Pagal kokį teisės aktą čia reikalaujate? Prašau parodyti jį. Čia su manim kartu advokatas, parodykite jam dokumentą, pagal kurį reikalaujate galimybių paso!“ – dviejų moterų dialogą aprašė mero patarėjas.

Feisbuko nuotr.

Tačiau čia K. Žukauskas netikėtai tapo ne tik situacijos stebėtoju, bet ir dalyviu.

„Padavėja dar kažką bandė gražiuoju aiškinti, nesusilaikiau, įsikišau ir aš, prašydamas laikytis taisyklių, bet tada Astra su advokatu pasidavė, ir prieš trenkdama durimis dar leptelėjo: „Nu ir būkit su savo tomis galimybėmis“. Nu ir būsim. Stiprybės padavėjams šiuo nelengvu periodu. Ir kartu pajutau šalutinę galimybių paso naudą – restoranuose sumažės nemalonių kaimynų. O Astrai liks gamintis namuose, tikiuosi, kiti restoranai irgi tokie principingi bus“, – įrašą socialiniame tinkle baigė mero patarėjas.

Jau per pusę tūkstančio įmonių

Astrai liks gamintis namuose, tikiuosi, kiti restoranai irgi tokie principingi bus.

Jau daugiau kaip 500 įmonių aptarnauja tik galimybių pasą turinčius klientus, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė.

„Rugpjūčio 16 dienai jau ryte turėjome deklaravusių veiklų 73. Šiam laikui, 11 val., pranešusių, kad veiklą vykdys tik asmenims (su galimybių pasu – BNS), teiks savo paslaugas, priims pirkėjus 538 ūkio subjektai“,  – verslumo ir eksporto skatinimo agentūros „Versli Lietuva“ renginyje pranešė NVSC Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ingrida Skridailienė.

Pasak jos, daugiausia tokių įmonių yra Vilniuje – daugiau nei 280, Kaune – daugiau nei 50, o  Klaipėdoje – 26.

Pasak I. Skridailienės, daugelis šių įmonių dirba maisto sektoriuje, dalis teikia apgyvendinimo, grožio paslaugas.

„Vis dėlto dauguma veiklų – tai maisto tvarkymo ūkio subjektai, kurie pasirinko būtent galimybę vykdyti veiklą tiktai asmenims, kurie turi galimybių pasą. Tačiau yra ir 30 apgyvendinimo paslaugas teikiančių ir 24, kurie vykdys grožio paslaugų teikimą“, – kalbėjo NVSC atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrej

Andrej portretas
Jau atsibodo tie trolai, kiek dar mes kentesime tų "teisingųjų" patičių. Bandom, kažkaip vienitis. Reikia sarašų, kad visuomene žinuotu savo priešus. Mes antivakseriai netrukdisim jiems, stengsimes apeiti.

Klaidinga antraštė

Klaidinga antraštė portretas
Turėtų būti: klientė restorane skandalingai liko be pietų

Minusas

Minusas portretas
Iš manęs gavo vieną žvaigždutę ta valgykla
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių