Quantcast

Skandalas dėl skiepų be eilės vilnija toliau: sąraše – ir vilnietis verslininkas

Savaitgalį nuvilnijus skandalui, kad Šilalės rajone medikams skirta vakcina buvo paskiepytas įmonės „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis ir jo šeimos nariai, atvykę iš Vilniaus, paaiškėjo, kad sąraše be eilės buvo paskiepytas ir verslininkas Juozas Pranckevičius, siejamas su Ūselių šeima.

Rado sąraše

„Taip, šitame sąraše yra Juozo Pranckevičiaus pavardė. Teko pasidomėti šį rytą šiuo asmeniu. Taip, šitas asmuo yra paskiepytas mūsų ligoninėje ir jis nėra mūsų rajono gyventojas“, – pirmadienį minimą faktą patvirtino Šilalės rajono mero pavaduotojas Tadas Bartkus.

Paklaustas, kokių veiksmų ketinama imtis siekiant užkirsti kelią pasiskiepijimui be eilės ateityje, jis sakė, kad Šilalės rajono savivaldybėje bus sudaryta Darbo grupė faktams patikrinti. „Turbūt žinote, kad savaitgalį viešosiose priemonėse pasirodė informacija, kad šie asmenys ketina vykti ir antrą kartą į Šilalę skiepytis, tai mes tikrai griežtinsime kontrolę. Jau ir ministras savivaldybę įpareigojo kontroliuoti – mes tikrai turėsime dėl šitų asmenų atsiklausti ministerijos, ką daryti – ar juos priimti antrą kartą skiepytis“, – detalizavo T. Bartkus.

Tadas Bartkus/Asmeninio archyvo nuotr.

Šilalės rajono mero pavaduotojas taip pat pridūrė, kad planuojama kreiptis ir į pareigūnus, siekiant išsiaiškinti, ar įmonės „Ambulansas“ vadovas, jo šeimos nariai, sąrašą pasirašęs bendrovės „Ambulansas“ direktoriaus pavaduotojas kokybei Algirdas Radvila bei J. Pranckevičius sausio 7 dieną teisėtai atvyko į minėtą savivaldybę ir nepažeidė karantino reikalavimo migruoti tarp skirtingų savivaldybių.

Šeši asmenys – nesusiję

Mums irgi pikta. Ir mes patys tikrai galbūt nesukontroliavome, bet tokių akibrokštų nesitikėjome.

„Ūseliai ir A. Radvila yra susiję su bendrove „Ambulansas“, bet šita (J. Pranckevičiaus – aut. past.) pavardė, kuri dabar iškilo, šiek tiek šokiruoja, nes jis yra verslininkas. Man kilo klausimas, kaip jis atsirado šitame sąraše ir už kokius nuopelnus“, – stebėjosi T. Bartkus.

Jo teigimu, sausio 7 d. bendrovė „Ambulansas“ pateikė dvylikos asmenų sąrašą. Iš jų šeši buvo Šilalės rajono savivaldybės teritorijoje dirbantys bendrovės „Ambulansas“ darbuotojai, o kiti šeši – ne.

„Mums irgi pikta. Ir mes patys tikrai galbūt nesukontroliavome, bet tokių akibrokštų nesitikėjome. Savivaldybėje kalbėjome, kad galbūt imsimės patys tikrinti sąrašus, bet nei mūsų specialistai, nei įstaigų darbuotojai negali žinoti visų pavardžių, kurios kelia abejones – ar tikrai nėra mūsų rajono gyventojai. Reikėtų tų asmenų, kurie teikė sąrašą, klausti, kur yra jų moralė“, – kalbėjo pašnekovas.

Kaip pirmadienį skelbė portalas 15min.lt, J. Pranckevičius yra nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupės „Transmeda“ vadovas ir buvęs bendrovės „Ambulansas“ akcininkas, neturintis nieko bendra su medicina. Be to, J. Pranckevičius yra R. Ūselio žmonos brolis.

Su J. Pranckevičiumi kauno.diena.lt žurnalistams bandant susisiekti rekvizitai.lt nurodytu „Transmeda“ telefono numeriu, to padaryti nepavyko. Portalui 15min.lt verslininkas taip pat nedaugžodžiavo – išgirdęs, kas skambina, ištarė „ačiū“ ir padėjo ragelį.

Pirmasis dėl skiepų nuo COVID-19 be eilės nuskambėjęs R. Ūselis su portalo kauno.diena.lt žurnalistais kalbėtis taip pat nepanoro. „Jokių komentarų. Jau nusibodo man čia – jau dabar laikraščių neužteks, kiek apie Ūselius rašo. Labai ačiū“, – tarstelėjo „Ambulanso“ vadovas ir platesnio komentaro apie susiklosčiusią eskaluojamą situaciją nepateikė.

Sulaukė skundo

Primename, kad informaciją apie tai, kad Šilalės rajone medikams skirta buvo paskiepytas R. Ūselis ir trys jo šeimos nariai savo feisbuke penktadienį paviešino T. Bartkus, kai sulaukė pasipiktinusio žmogaus skundo telefonu. 

„Šiandien telefonu gavau skundą, kuriuo norėčiau pasidalinti. „Pradėta nuo COVID-19 skiepyti rajono medikus, bet visiems skiepų neužtenka, žmonės laukia savo eilės, bet štai Vilniaus ponams eilėje laukti nereikia. Štai „Ambulanso“ vadovai atvažiuoja į Šilalę su savo šeimos nariais ir čia paskiepijami tarsi kokie išrinktieji. Pasidomėkite, kaip tai galėjo atsitikti, kad iš Vilniaus atvykę „Ambulanso“ direktorius ir jo šeimos nariai čia skiepijami kartu su Šilalės greitosios medicinos darbuotojais. Nuo kada jie įsidarbino Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje?“ – telefonu klausė manęs žmogus“, – atviravo politikas.

Atliks tyrimą

Po to, kai minėtas akibrokštas iškilo aikštėn, prezidentas Gitanas Nausėda bandymus gauti vakcinas be eilės pavadino „gėdingais sovietinio elgesio reliktais“ ir pareikalavo greitų bei ryžtingų sprendimų dėl vakcinavimo tvarką pažeidusių asmenų atsakomybės.

Specialiųjų tyrimų tarnyba šeštadienį vakare taip pat pranešė nusprendusi atlikti COVID-19 vakcinų organizavimo antikorupcinį vertinimą. Trijų parlamentarų kreipimosi, su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio ir kitų atvejų sulaukė ir Generalinė prokuratūra.

BNS duomenimis, apie tai, kad skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems ir prioritetinėse grupėse esantiems medikams pranešama nuo gruodžio pabaigos, kai Lietuva sulaukė pirmosios vakcinos siuntos ir pradėjo skiepijimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Manau, valdžia nori sudaryti įspūdį, jog visi skubame ir norime pasiskiepyti.. Nesivarginkit, bus ir norinčių, ir atsisakančių. Sėkmės ir sveikatos optimistams!

Sigitas

Sigitas portretas
Labai teisingas ir taiklus yra LR prezidento pastebėjimas t.y. "„Šis šlykštus cinizmas toliau tęstis nebegali. Bandymai pasinaudoti pažintimis, žinomumu, įtakingais pažįstamais ar giminėmis, siekiant vakciną gauti anksčiau už kitus, pakerta pačią teisingumo valstybėje idėją. Tai gėdingas sovietinio elgesio reliktas, kurį, paradoksalu, matome Sausio 13-osios 30-ųjų metinių išvakarėse“. Kas svarbausia tai būtent taip ir tokiais veiksmais sugeba tvarkytis dabartinė kai kurių Lietuvos piliečių išrinkta seimo daugumos koalicija ir jų išrinkta Vyriausybė. Būtent tie dabartiniai dar neišdirbę pirmą valdymo šimtadienį, ir deklaravę kad neva turintis veiksmų planą covid 19 užkrato plitimo suvaldymui, pradėjo nuo veiksmų cinizmo.

Vika

Vika portretas
to Kaunietis...ligonių kasa skiepijasi )
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių