Quantcast

Skandalas dėl Nacionalinės premijos: M. Mikutavičius gina M. Ivaškevičių

  • Teksto dydis:

Žinomas Lietuvos dainininkas, televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė palaikymą rašytojui, dramaturgui Mariui Ivaškevičiui, buvusių politinių kalinių ir tremtinių organizacijoms pareikalavus atšaukti jam skirtą Nacionalinę premiją.

„Nemanau, kad patriotizmas ir menas kažkaip nesuderinami, bet jeigu mes Nacionalines premijas pradėsim dalinti tik tiems, kurie gražiau trispalve pasidažys lūpas ir pabučiuos valdžiai subinę, tai reikš, kad visa ta veik trisdešimties metų nepriklausomybės kelionė per dykumą buvo bergždžia. Skaičiau knygą. Reikia iki tol skaityt tik maldaknyges, kad ten nesuvoktum niūrios literatūros. Je suis M.Ivaškevičius“, – rašė M. Mikutavičius.

Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba šeštadienį taip pat paskelbė M. Ivaškevičių ginantį pareiškimą. „Rašytojų sąjungos valdyba primena, jog viena iš pamatinių žmogaus teisių yra teisė į žodžio ir apskritai kūrybos laisvę, o žmogaus teisių Lietuvos Respublikoje yra paisoma“, – pažymima pareiškime.

Portalas primena, kad perleistas  M. Ivaškevičiaus romanas „Žali“ sukėlė dalies visuomenės pasipiktinimą. Autorius kaltinamas partizanų atminimo išniekinimu ir konkrečių laisvės kovotojų apšmeižimu.

Seimo Laisvės kovų komisijos Visuomeninė taryba sieks, kad M. Ivaškevičiui nebūtų skirta Nacionalinė premija, o jo kūrinį vertintų prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Mikutavičius padaryta žvaigždė. Paklausykit jo dainavimo šiemet sausio 13 d. TV transliavo. Gėdinga. Nepataikė , neprisitiakė. Gerbiamas, nes tėvą LNKC direktoriųturėjo, gražiai nuaugęs, drąsus,o talenti...tik drąsa begalinė. Jam reikia šlietis prie Ivaškevičiau. Kur jis dęsis?

...

... portretas
Viskas kainuoja; kokia premijos dalis tau pažadėta?

Ariogalos babunė

Ariogalos babunė portretas
Geras Marijonas, geras,geras,geras........
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių