Quantcast

Skaitytoja: atsiimant artimojo kūną reikėjo susimokėti, eilė – bendra su pacientais

  • Teksto dydis:

Daugumai žmonių karantino sąlygos jau įaugo į kraują. Net ir prikelti naktį pasakytų: likti namuose, atsiskaityti internetu, dirbti ir bendrauti nuotoliniu būdu, kuo mažiau tarpusavio kontaktų. Tad pora iš Kauno buvo labai nustebę, kai mirus merginos artimam žmogui atsiskaityti su ligonine buvo galima tik tiesiogiai atvykus į gydymo įstaigą ir stovint bendroje eilėje su pacientais.

„Turim dėmesio vertą situaciją. Alytaus ligoninėje prie priėmimo langelio eilėje stovi VISI kartu", – į portalą kauno.diena.lt kreipėsi skaitytojas.

Bendroje eilėje, anot jo, turi laukti ir neturintieji sveikatos problemų, kuriems tik reikia susimokėti už paslaugas, ir blogai besijaučiantieji.

Jis pasakojo, kad mirus jo draugės artimam žmogui teko susimokėti ligoninei. Kaip suprato, mokestis yra už kūno paruošimą išsivežti, aprengimą.

„Visus prie to langelio aptarnauja ta pati darbuotoja. Niekaip nesuprantu, kodėl negalima bent atskirti eiles, nevaryti žmonių, kurie turi tik susimokėti už paslaugas, kartu su sergančiais į vieną eilę“, – klausė skaitytojas.

Mergina portalui kauno.diena.lt sakė, kad iš pradžių teko laukti lauke nusidriekusioje eilėje. "Įeini į būdelę, ten paklausinėja, apžiūri ir nusprendžia, ar gali žmogus eiti į ligoninę, ar siųsti jį į Covid-19 patikros punktą", – pasakojo mergina.

Ji baiminosi, kad ta pati darbuotoja su ta pačia apranga, pirštinėmis apžiūri visus pacientus: "Buvo tokių žmonių, kurie skundėsi, kad kosėja kraujais. Tai su jais jau viskas aišku".

Po apžiūros ji gavo leidimą eiti į ligoninę, į registratūrą-kasą, prie kurios – vėl eilė. Joje – vėl ir pacientai, ir tik tie, kuriems tereikia susimokėti.   

„Kodėl negalima susimokėti internetu?“ – iš karto kėlė klausimą vyras. Juk paskelbus karantiną visos įstaigos stengiasi atsiskaitymus perkelti į virtualią erdvę.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrij Kačiurin portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad eilė bendra, bet, kaip aiškino, ligoninėje neaptarnaujami asmenys, kuriems įtariamas arba jau patvirtintas Covid-19 virusas.

Kodėl negalima bent atskirti eiles, nevaryti žmonių, kurie turi tik susimokėti už paslaugas, kartu su sergančiais į vieną eilę.

„Ką aš žinau? Kasa yra viena. Priėmimo skyriuje pas mus nėra viruso“, – sakė D. Kačiurin, pasiteiravęs, už ką moteriai reikėjo susimokėti, kai minė jos artimasis. 

Toliau jis aiškino, kad norintys pasitikrinti dėl koronaviruso priimami specialiame punkte, kuris nėra ligoninės dalis. „Pas mus niekas nevažiuoja tikrintis. Karščiavimo klinika irgi yra ne ligoninėje“, – dėstė gydytojas, pridūręs, kad šiuo metu vis tik visus žmones galima traktuoti kaip potencialius koronaviruso nešiotojus. 

Pasiteiravome, ar ligoninė besvarstė galimybės įvesti atsiskaitymą internetu. „Be abejo, galima. Šitą klausimą gal reiktų pagalvoti iš tikrųjų. Čia pirmas toks signalas išvis“, – sakė vienas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vadovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Briedas

Briedas portretas
Jei miršta ligoninėj, - pervežimas į šaldytuvą nemokamas.

WW

WW portretas
Is kokio medzio jie isskrito,kad negalima atsiskaityti internetu? Pasaulio pabaiga ir tiek.

taip ir buvo

taip ir buvo portretas
žmogus mirė ligoninėj , palaikus paėmė laidotuvių agentūra .Reikėjo sumokėti ligoninei .Nesigilinom...juk vienąkart .Saugokit sveikatą
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių