Quantcast

Siūloma nutraukti finansavimą privačioms mokykloms

  • Teksto dydis:

Siūloma nutraukti valstybinį finansavimą privačioms ugdymo įstaigoms. Tai socialdemokratai ragina įrašyti į rengiamą nacionalinį susitarimą dėl švietimo, praneša LRT.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė sako, kad privačios mokyklos, kurių yra apie 70, per metus iš valstybės gauna apie 22 mln. eurų. Jos manymu, dabar sudaromos nevienodos galimybės skirtingas pajamas gaunančių šeimų vaikų ugdymui, be to, valstybinėse mokyklose trūksta pinigų mokytojų atlyginimams. 

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius teigia, jog analizuojama galimybė apriboti finansavimą pelno siekiančioms privačioms mokykloms.

Privačių mokyklų šalininkai sako, kad nesvarbu, kokioje mokykloje vaikas mokosi, – mokinio krepšelio lėšos jam turėtų būti skiriamos. 

Socialdemokratai ketina prašyti Konstitucinio Teismo išaiškinimo, ar privačių mokyklų finansavimas nepažeidžia viešojo intereso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senbernis

senbernis portretas
šita senmergė pareiškė-mums nereikia brangių mokytojų ir gerų mokinių. Mums reikia pigių mokytojų ir prastų mokinių

Alfredas

Alfredas portretas
*******Analizuojama galimybė apriboti finansavimą pelno siekiančioms privačioms mokykloms*******PRAREGEJIMAS.....Nesureiksminkim.... bet Austejukiai nepatyks....

jeigu bergždžia,

jeigu bergždžia, portretas
vaikų neturi, pati kalta. Tai ar konservatorius kaltas, kad tau vaiko nepadaro. O greičiausia, kad esi vyrukas, tai ir gimdyti negali. Tada susirask surogatinę motinėlę. Bet nenusipaistyk su partijomis, su politika. Politika čia ne prie ko.
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių