Quantcast

Siūloma liepos 1-ąją skelbti Įtėvių ir globėjų diena

  • Teksto dydis:

Trys socialdemokratai siūlo Atmintinų dienų įstatymą papildyti nauja data – Įtėvių ir globėjų diena. Ji turėtų būti minima liepos 1-ąją.

Tokią įstatymo pataisą registravo Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė ir Andrius Palionis.

„Įtėviai ir globėjai yra nusipelnę pagarbos ir dėkingumo, nes rūpinasi labiausiai pažeidžiamais vaikais ir, atverdami savo namų duris, sudaro sąlygas jiems užaugti šeimoje. Įtėvių ir globėjų diena atkreiptų visuomenės dėmesį į vaikus, augančius vaikų globos namuose, ir padrąsintų tas šeimas, turinčias galimybę globoti arba įvaikinti, žengti šį žingsnį“, – teigia projekto rengėjai.

Anot jų, gegužę ir birželį minimos Motinos bei Tėvo dienos netinka įtėviams ir globėjams. Tomis dienomis esą blogai jaučiasi ir įtėviai, ir globotiniai, „nes jie jaučiasi nelojalūs savo biologiniams tėvams“.

Kadangi įtėviai, įvaikinę Lietuvos vaikus, tradiciškai liepos mėnesį renkasi į renginį Lietuvoje, siūloma jų dieną minėti liepos 1-ąją.

Įvaikinimo tarnybos duomenimis, 2009-2015 metais Lietuvoje įvaikinti 986 vaikai. 2008-2014 metais šeimose buvo globojami 44 tūkst. 846 vaikai.

Šiuo metu Lietuvoje atmintinomis paskelbtos 63 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Argi socialdemokratai taip ir nemato didelio skirtumo tarp įtėvių ir globėjų ? Įtėviai įsivaikina vaikus ir augina, kaip savus, o globėjai - yra privatus pelno siekiantis verslas, už pinigus auginti vaikus. Tai kaip ir globos namai, tik mažesni, ir be kontrolės. Ar ne per seniausiai buvo panaikintos beveik visos šeimynos, dėl skandalų, vaikų skriaudimo?

Socialdemokratam dar mažai švenčių

Socialdemokratam dar mažai švenčių portretas
Vis didina ir didina, kur tai matyta kas savaitę vis šventa diena. 24 birželio Joninės, Liepos 1 d Įtėvių diena, Liepos 6 Valstybės diena arba Mindauginės. Šitiem lodariam tik nedirbt, jiem geriau dykaduoniaut, o gamyba tai stoja, kai visi švenčia.

džiaugiuos, kai išnyks socdemonai

džiaugiuos, kai išnyks socdemonai portretas
išnyks šiaulienės ir kitos nesąmonės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių