Quantcast

Siūloma bedarbio pašalpą mokėti 2 mėn ilgiau

Ilgalaikiams bedarbiams, kurie iki įsiregistravimo darbo biržoje niekur nedirbo dvejus ir daugiau metų, valstybė sudarys galimybę integruotis į darbo rinką. Tai numatoma Užimtumo rėmimo įstatymo pataisose, kurias trečiadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teikia Vyriausybei.

„Tokia galimybė atsivers ne tik šiems žmonėms, bet ir tiems gyventojams, kurie jau gavo įspėjimus apie atleidimą iš darbo arba nori sugrįžti į darbo rinką po profesinės reabilitacijos“, – pataisų projekto naudą akcentavo socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.

Šių žmonių darbo įgūdžiai bus remiami tam, kad jie įgytų naujus profesinius įgūdžius pasikeitusioje darbo rinkoje.

Ministras neabejoja, kad ši reikšminga aktyvios darbo rinkos politikos priemonė padės mažinti nedarbą.

Be kita ko, nedarbo lygis atskirose  Lietuvos teritorijose nevienodas. Parengtame Užimtumo rėmimo įstatymo pakeitimo projekte numatoma, kad teritorijose, kur nedarbo lygis 1,5 karto viršija šalies vidurkį, bedarbiams nedarbo socialinio draudimo išmokų mokėjimas bus pratęsiamas 2 mėnesiais ilgiau. Ministras R.J.Dagys akcentavo, kad  tai bus reikšminga   parama asmenims  ieškantiems  darbo.

Didžiausia bedarbių dalis yra užregistruota Druskininkų (14,02 proc.), Akmenės rajono (12,6 proc.) savivaldybėse. Šių metų pirmąjį ketvirtį vidutinė nedarbo išmoka sudarė 713,6 lito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių