Quantcast

Siūlo įstatymais numatyti prievolę kaupti apsaugos priemones

Vyriausybė teikia Seimui įstatymų paketą, numatanti įpareigoti įstaigas kaupti asmenines apsaugos priemones bei jas perduoti savo darbuotojams.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, įstatymų pakeitimais siekiama užtikrinti, jog kartojantis pandemijoms, panašioms į COVID-19, įstaigoms nebekiltų sunkumų skubiai ieškant apsaugos priemonių rinkoje.

„Šių projektų tikslas – užtikrinti, kad darbuotojai būtų aprūpinti asmeninėmis apsaugos ir kitomis būtinomis priemonėmis ir kad kartojantis pandemijoms, jei tokių būtų, valstybėje būtų užtikrinta nepertraukiama įstaigų veikla“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį teigė A. Veryga.

Pataisomis numatyta, kad ūkio subjektai, kitos įstaigos, savivaldybių institucijos ir įstaigos bei savivaldybių administracijos būtų įpareigojamos nuolat kaupti asmens apsaugos priemonių atsargas ir pagal poreikį aprūpintų jomis darbuotojus.

Šių projektų tikslas – užtikrinti, kad darbuotojai būtų aprūpinti asmeninėmis apsaugos ir kitomis būtinomis priemonėmis.

„Vyriausybė ar jos įgaliota valstybės institucija turėtų pavedimą nustatyti reikalavimus dėl šių priemonių rinkinių sudėties, kiekių, laikotarpio ir įstaigų tipų, kam kokie reikalavimai galiotų“, – sakė A. Veryga.

Pataisomis taip pat numatyta, kad paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija galėtų neatlygintinai perduoti tokias priemones nepavaldžioms globos įstaigoms, pavyzdžiui, privatiems senjorų globos namams.

Prievolė turėti asmens apsaugos priemones būtų ir viena sąlygų sveikatos priežiūros ir globos įstaigoms gauti veiklos licenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Siūlo kaupti priemones,po to kas nors bus teisiamas,kad nepanaudojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių