Quantcast

A . Širinskienė ir V. Pranckietis susiginčijo, kas kaltas dėl KT išvados

Penktadienį Konstitucinis Teismas (KT) priėmė sprendimą, kad pernai liepą iš naujo tvirtinant įgaliojimus mpnistro Pirmininko Sauliaus Skvernelio Vyriausybei buvo pažeista Konstitucija.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė dėl tokio Konstituciją pažeidusio parlamento sprendimo kaltina Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. Savo ruožtu Seimo pirmininkas teigia, kad Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei sušlubavo atmintis, nes tokį Seimo nutarimą dėl Vyriausybės įgaliojimų valdančiajai koalicijai pristatė „socialdarbietis“ Juozas Bernatonis.

„Beveik lygiai prieš metus, kai buvo priimamas sprendimas dėl protokolinio nutarimo, Seimo Pirmininką V. Pranckietį bandžiau įspėti, kad daro klaidą, kuri bus lemtinga Konstituciniame Teisme. Su kolega J. Bernatoniu tą sakėme ir Koalicijos taryboje (V. Pranckietis tuo metu dar nebuvo sugalvojęs, kad jis liberalas), bandėme siūlyti nutarimo formuluotes. Seimo Pirmininkas paprašė patylėti, nes jam atrodė kitaip, kad jis veikia pagal Statuto normas (dabar irgi pripažintomis antikonstitucinėmis) – jis Seimą bei Vyriausybę padarė įkaitu savo užsispyrimu registruodamas protokolinį nutarimą“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Širinskienė.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė mano, kad tokio Seimo pirmininko elgesio priežastis – tinginystė.

„Juk protokolinis nutarimas, kaip tuomet buvo duota suprasti, priimamas per vieną posėdį, sesija neeilinė, vasara ir norisi atostogauti. Tuo tarpu nutarimui priimti būtų prireikę trijų Seimo posėdžių, mažiausiai trijų darbo dienų. Manau, opozicija, kuri dabar puls rėkti, kad „dangus griūva“ ir ieškos priešų, šį kartą turi gerai pasižiūrėti į liberalus. Ypač tuos, kurie jais apsimetė prieš pat rinkimus“, – savo nuomonę išsakė A. Širinskienė.

V. Pranckietis teigia, kad A. Širinskienei sušlubavo atmintis

Savo ruožtu V. Pranckietis teigia manantis, kad sušlubavo A. Širinskienės atmintis. Seimo pirmininkas primena, kad būtent tokią Seimo nutarimo dėl Vyriausybės įgaliojimų formą Seimo pirmininkui valdančiosios koalicijos vardu pristatė „sociadarbietis“ Juozas Bernatonis.

„Seimo Pirmininko nuomone, matyt, ponios Širinskienės atmintis bus sušlubavusi, nes pernai būtent tokią Seimo nutarimo dėl Vyriausybės įgaliojimų formą Seimo Pirmininkui valdančiosios koalicijos vardu pristatė Juozas Bernatonis. Tokią pačią poziciją, Seimo salėje svarstant šį nutarimą, aktyviai gynė ir premjeras Saulius Skvernelis, tai galima nesunkiai matyti iš posėdžio scenogramos“, – V. Pranckiečio komentarą Eltai perdavė Seimo pirmininko atstovas spaudai Paulius Žeimys.

„Toks buvo valdančiųjų pasirinktas kelias ir, deja, ne pirmas, kuris kertasi su mūsų Konstitucija. Seimo Pirmininkas taip pat atkreipia dėmesį, kad jis Seimo narės minimoje koalicinėje taryboje, kurioje dalyvauja A. Širinskienė, nedalyvauja“, – taip pat paaiškino jis.

ELTA primena, kad Seimo narių grupė, kurią sudarė atstovai iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos socialdemokratų partijos, Liberalų sąjūdžio frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės, kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl galimų Seimo Statuto 198 straipsnio ir Seimo protokolinio nutarimo, kuriuo Vyriausybei suteikiami įgaliojimai iš naujo, prieštaravimo Konstitucijai.

Seimo nariai kreipimesi pažymėjo, kad prezidentas Gitanas Nausėda rugpjūčio 7 d. dekretu patvirtino Vyriausybės sudėtį, kurioje, skaičiuojant nuo įgaliojimų jai suteikimo dar 2016 m. gruodžio 13 d., pasikeitė daugiau kaip pusė ministrų. Seimas, vadovaudamasis Statuto 198 straipsniu, kuris numato įgaliojimų Vyriausybei suteikimą iš naujo, suteikė įgaliojimus su dar 2016 m. patvirtinta Vyriausybės programa.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erna

Erna portretas
Širinskienė visiškai susikmpromitavo rinkėjų akyse.Ji nieko neišmano apie konstituciją tik aklai gina Karbauskį.

paseno ir PAVARGO konservatorių "ekspertas" SINKEVIČIUS,

paseno ir PAVARGO konservatorių "ekspertas" SINKEVIČIUS, portretas
tai jo vietoje "dyksta" kitas konservatorių "ekspertas"--mulkinti šalies gyventojus.

šis KT pirmininkas konservatorių į r a n k i s,

šis KT pirmininkas konservatorių į r a n k i s, portretas
kuris lojalus konservatorių GAUJAI ir dirba JIEMS, o ne Lietuvos VISUOMENĖS l a b u i , tai parodė akivaizdus KT sprendimas ginant konservatorių r u p o r o LRT -ūkinės veiklos finansinius nusikaltimus, neva SEIMAS neturėjo teisės t i r t i--VALSTYBĖS finansuojamo LRT ūkinės veiklos,----Seimo narys PUTEIKIS,kažkada yra teisingai p a s a k ę s;- Konstitucinis Teismas Lietuvoje n e r e i k a l i n g a s, jį būtina panaikinti--nes jis p a s t o v i a i vykdo politinių GRUPUOČIŲ u ž d u o t i s, kaip ir šiuo atveju.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių