Quantcast

Širdį verianti istorija: pareigūnai išgelbėjo į konteinerį išmestus kačiukus

  • Teksto dydis:

Vėlų praėjusio antradienio vakarą VšĮ Beglobių gyvūnų organizaciją „Puma“ pasiekė pagalbos prašymas, kuris labiausiai baimina gyvūnų prieglaudų atstovus. Šiukšlių konteineryje rasti du ką tik gimę kačiukai. Juos ten pastebėjęs geraširdis vaikinas Lukas kreipėsi į policijos pareigūnus. Atskubėjęs vienas iš patruliavusių policijos ekipažų tuoj pat kreipėsi pagalbos į organizaciją.

Kaip rašoma socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, 22 val. į „Puma“ savanorės namus policijos automobilis atvežė kraupų radinį – į polietileno maišelį susuktus du leisgyvius, beveik sustingusius ką tik gimusių kačiukų kūnelius. „Neaišku, ar sudrebėjo kaip šiukšles juos išmetusio žmogaus ranka, neaišku, kiek valandų jie ten buvo. Aišku tik tai, jog ką tik įkvėpę gaivaus šio pasaulio oro, jie nuolankiai be tikėjimo ir vilties vėl buvo pasiruošę keliauti atgal į nebūtį ir tyliai laukė artėjančios mirties“, – istorija dalijosi organizacijos atstovai.

Juos radęs vaikinukas suteikė vos rusenančią viltį išgyventi. Geraširdžiai pareigūnai šildė šaltus it ledas kūnelius šiltame savo glėbyje. Vyrų akys spinduliavo tėviška meile, rūpesčiu ir švelnumu, lyg prie savęs jie būtų glaudę mažą gležną kūdikėlį. „Kraupus ryšulėlis iš jų glėbio perėjo į mūsų rankas, iščiūčiavusias ir į gyvenimą išleidusias daug mažų gyvybių. Kai kurios geso ant šių rankų, kai kurios kėlėsi ir kabinosi į gyvenimą. Daug bemiegių naktų praleista, daug ašarų išlieta liaunoms gyvybėms gęstant. Daug begalinio džiaugsmo patirta, matant kaip iš mažo vos kvėpuojančio kūnelio kažkam išauginome ištikimą ir mylimą šeimos narį“, – širdį veriančią istoriją pasakojo VšĮ Beglobių gyvūnų organizacija „Puma“ darbuotojai. 

„Facebook“ nuotr.

Tačiau prireikė nemažai laiko, kol kačiukai atsigavo – patirtas didelis stresas. „Atšilę ir kiek pamaitinti mažyliai pradėjo rodyti pirmuosius gyvybės ženklus. Jų silpni balseliai mums buvo tarsi pati gražiausia gyvenimo pradžią pranašaujanti muzika. Pavadinome juos simboliškai: juoduką – Tikėjimu, kapučinukę – Viltimi. Su šių pypliukų atsiradimu prasidėjo patys sunkiausi darbai. Puolėme ieškoti maitinančios katės – mamos. Kačiukus maitinome kas dvi valandas tiek dieną, tiek naktį. Galų gale parvežėme jiems katę-mamą“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo žmonės.

Deja, katė nebuvo tokia mielaširdinga kaip tikėjosi organizacijos darbuotojai. Nėjo prie mažylių ir maitino juos tik prilaikoma. Juodukas godžiai traukė įmotės pieną, o kita katytė neskubė maitintis pienu. Jos refleksas buvo per silpnas.

„Liepos 14-ąją, nepaisant mūsų ir veterinarų pastangų, mažoji Viltis užgeso... Liko Tikėjimas – juodas kaip naktis. Viliamės, jog jis išgyvens vardan užgesusios sesutės Vilties atminimo. Viliamės, jog išgyvens vardan atėjusių jam į pagalbą žmonių gerumo, vardan mūsų virpančių širdžių, vardan jį mirtin pasmerkusio žmogaus sąžinės balso“, – įrašą baigė organizacijos atstovai.


Organizacija prašo visuomenės pagalbos – reikia vienkartinių paklotėlių, pieno mišinėlių, maitinimo buteliukų, gerenio maisto katei-mamai, todėl, esant galimybėms, prašoma finansinės paramos:

VŠĮ BGO „Puma“

į.k. 304590900

a.s. LT387300010152676402

„Swedbank“

Tel. 860050445



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Po tokių graudžių straipsnių ,neužmirštama pridėti sąs. numerio.Gyvūnais reikia rūpintis ir prižiūrėti,bet nepersistenkim.

kauniečiai

kauniečiai portretas
Pagarba policijai

Bethany Grogan

Bethany Grogan portretas
Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroDa >>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių