Quantcast

Sinoptikai persigalvojo: stingdančių šalčių per šventes nebus

Dar ketvirtadienį sinoptikai žadėjo, kad prieš pat didžiąsias metų šventes į Lietuvą atkeliaus stingdantys šalčiai – prognozuota, kad prieš pat Kūčias termometrų stulpeliai nusileis iki 20 laipsnių šalčio. Tiesa, jau kitą dieną sinoptikai persigalvojo – panašu, kad šventinę nuotaiką sustiprinančio šaltuko nesulauksime.

Portale „Gismeteo.lt“, kuriame skelbiama informacija apie orus ir sinoptikų prognozės, ketvirtadienį rašyta, kad Kaune gruodžio 19-osios naktį sulauksime 15 laipsnių šalčio, o štai gruodžio 21-ąją termometro stulpeliai nusileis dar žemiau – iki 22 laipsnių šalio.

Tačiau jau kitą dieną sinoptikų prognozės pasikeitė – gruodžio 19-osios naktį, pasak sinoptikų, spaus tik aštuonių laipsnių šaltukas, o kitomis dienomis termometro stulpeliai turėtų pasiekti šešis laipsnius šilumos.

Gismeteo.lt nuotr.

Tiesa, feisbuko grupėje, kurioje aptariamos orų aktualijos, internautai teigė, kad tokiomis tolimų datų prognozės pasitikėti neverta. „Po to ateis laikas, o žmonės nesulauks „prognozuotų“ orų. Kalti liks meteorologai, o ne žurnalistai su žinomu orų portalu, kuris pateikia mėnesio orų prognozes. Visai neseniai rašėme, kokie orai „bus“ per Kalėdas ir tokių prognozių patikimumą. Būkite protingi ir nepasimaukite. Kokios bus Kalėdos, geriausiu atveju žinosime gruodžio mėnesio viduryje“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Būkite budrūs: penktadienio vakarą eismo sąlygas sunkins plikledis ir lijundra

Penktadienio pavakarę šalyje oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos. Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis yra drėgnų kelių ruožų.

Ukmergės ir Biržų rajonuose prevenciškai barstomi magistraliniai ir krašto keliai. Krintant oro temperatūrai, daugelyje rajonų keliuose pradės formuotis plikledis, perspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pietryčių ir Vidurio Lietuvoje bei Klaipėdos apskrityje lietus, Panevėžio apskrityje silpnas snygis, vietomis pereinantis į šlapdribą. Likusioje šalies dalyje kritulių nėra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur protarpiais krituliai (daugiausia sniegas, šlapdriba). Daugelyje rajonų plikledis, kai kur silpna lijundra. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q.

Q. portretas
Tas gismeteo yra rusų sinoptikai, todėl nereikia tikėti ką jie rašo. Žinom kokia jų technika.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
A ne?! Nu na**** !!!

Karolis

Karolis portretas
Klounai o ne sinoptikai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių