Quantcast

Prognozės nustebino internautus: ar tikrai per šventes sulauksime stingdančio šalčio?

  • Teksto dydis:

Didžiųjų metų švenčių sutikimas be sniego pusnių ir stingdančio šalčio jau tapo įprasta tradicija, o dažnam vaikui pasakojimai apie užpustytus, neprabrendamus kelius atrodo kaip iš fantastinės pasakos. Tačiau šįkart sinoptikai nustebino – prognozuojama, kad prieš pat Kūčias termometrų stulpeliai nusileis iki 20 laipsnių šalčio. 

Portale „Gismeteo.lt“, kuriame skelbiama informacija apie orus ir sinoptikų prognozės, rašoma, kad Kaune gruodžio 19-osios naktį sulauksime 15 laipsnių šalčio, o štai gruodžio 21-ąją termometro stulpeliai nusileis dar žemiau – iki 22 laipsnių šalio.

Dar gal 2021 metų Joninėms pažiūrėti, ar bus lietaus?

Tiesa, Klaipėdoje, anot sinoptikų prognozių, bus šiek tiek šilčiau – žemiausia temperatūra bus 13 laipsnių šalčio.

Tokios sinoptikų prognozės neliko nepastebėtos – internete kilo diskusija: ar ne per anksti pranašauti orus tokiai tolimai datai?

„Po to ateis laikas, o žmonės nesulauks „prognozuotų“ orų. Kalti liks meteorologai, o ne žurnalistai su žinomu orų portalu, kuris pateikia mėnesio orų prognozes. Visai neseniai rašėme, kokie orai „bus“ per Kalėdas ir tokių prognozių patikimumą. Būkite protingi ir nepasimaukite. Kokios bus Kalėdos, geriausiu atveju žinosime gruodžio mėnesio viduryje“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

„Dar gal 2021 metų Joninėms pažiūrėti, ar bus lietaus?“ – šmaikštavo internautai.

„Įdomu, iš ko būrė? Iš kavos tirščių ar kortas metė?“ – klausė Irena.

Vieni į tokias sinoptikų prognozes žiūrėjo su šypsena, kiti neslėpė besiviliantys, kad atėjus didžiosioms metų šventėms iš tikrųjų sulauksime šaltuko. „Man smagu galimas tendencijas pažiūrėti, bet už gryną pinigą nepriimu“, – rašė Alma.

„Svarbu, kad 37 neperkoptų“, – rašė Gediminas. Tiesa, vėliau vyras patikslino savo mintį: „Turėjau mintyje, kad žmonėm neperkoptų, tada Kalėdos karantine bus“.

Kokie orai bus per didžiąsias metų šventes, svarstyti galbūt dar anksti, bet sinoptikai sako, kad nuo ketvirtadienio Lietuvoje šiluma sparčiai mažės. Savaitei baigiantis lietų dažniau pakeis šlapios snaigės. Naktimis spustels šaltukas, bus slidu, o dienomis teliks vos keli laipsniai šilumos.

Penktadienio naktį daug kur praslinks krituliai, vietomis mišrūs. Prie jūros numatomi 15 metrų per sekundę vėjo gūsiai. Šalies rytuose ir pietryčiuose bus apie –1–0 laipsnių šalčio, formuosis plikledis. Likusioje šalies dalyje temperatūra svyruos tarp 1–5 laipsnių šilumos, prie jūros bus apie 7 laipsnius šilumos. Dienos metu dažnai sulauksime pasikartojančių trumpalaikių kritulių, dažniausiai lietaus, tačiau kai kur šiaurės rytinėse šalies vietovėse pasirodys šlapios snaigės. Protarpiais tarp debesų įsiterps ir saulė. Suksis žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 4, Kaune iki 5 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 7 laipsnius šilumos.

Šeštadienį numatomi šiek tiek šaltesni orai. Vyraus permainingas debesuotumas, tad sulauksime ir pragiedrėjimų, ir kritulių, kurie protarpiais bus mišrūs. Pūs žvarbokas šiaurės rytų vėjas. Naktį temperatūra kris žemiau nulio, bus slidu. Vyraus –4–0 laipsnių šaltukas, pajūryje išsilaikys vienas kitas laipsnis šilumos. Dienos metu Vilniuje bus vos 1, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje 2 laipsniai šiluma. Klaipėdoje oras šils iki 4 laipsnių.

Sekmadienį dažnesni krituliai numatomi vakarinėse, šiaurinėse vietovėse, vietomis kris šlapdriba. Pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas. Nakties metu temperatūra svyruos nuo –4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, pajūryje laikysis apie 3 laipsnius šilumos. Kelius slidins plikledis. Dieną Vilniuje bus apie nulį. Kaune oras šils iki 1, Šiauliuose iki 2, Panevėžyje iki 3 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 4 laipsnių šiluma.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsšalčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bapruotis

Bapruotis portretas
Nėra gero orų prognozuotojo "ant Lietuvos". Gismeteo - rusų, Weather - amerikonų, o nuosavo gero kol kas nėra, tenka bobūtės pasiklausti arba tais svetimaisiais pasitikėti.

To Anonimas

To Anonimas portretas
Kur tie šunys LYS? Į būdą?

Anonimas

Anonimas portretas
PEZESIU PEZESIAI...RITOJUI NEATSPEJA ORU O JIE JAU SNEKA APIE KAS BUS PO MENESIO..... TEISINGAS SENAS ANEGDOTAS APIE HIROMETERIOLOGIJA: ŽYDELIS TUREJO DU SUNUS-VIENAS SAKYDAVO: RYTOJ-LYS KITAS SAKYDAVO-NELYS.....KAZKURIS IS JU BUDAVO TEISUS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių