Quantcast

Šiauliuose iškils naujas karinis miestelis

  • Teksto dydis:

Vilniaus statybų bendrovė „Gilesta“ už neįvardijamą sumą statys karinį miestelį Šiauliuose, antradienį pranešė „Eika“. Jos valdoma įmonė „Samogitia miestelis“ ir „Gilesta“ pasirašė generalinės rangos sutartį.

„Gilesta“ įsipareigojo atlikti visus karinio miestelio rangos darbus iki 2024 metų kovo. Sutarties suma neskelbiama.

Bataliono dydžio 7,8 ha ploto karinio miestelio atidarymas planuojamas 2024 metų antrąjį ketvirtį.

Krašto apsaugos ministerija sutartį dėl jo statybų užpernai pasirašė su įmonėmis „Partnerystės projektai keturi“ ir „Samogitia miestelis“.

Miestelyje iškils kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas, taip pat sporto patalpos ir aikštės, sandėliai, garažai, degalinė, rikiuotės bei technikos aikštės, automobilių vietos.

Pirmųjų dviejų naujų karinių miestelių Vilniaus rajone, Rokantiškėse, ir Šilalės rajono Pajūrio miestelyje statybos prasidėjo 2021 metais, juos stato „Darnu Group“ bendrovei priklausanti įmonė „Salvinta“.

Visų trijų karinių miestelių statybų partnerystės sutartys pasirašytos 15-kai metų  – iš jų projektavimui ir statybai skirta 2,5  metų, o 12,5 metų numatyta infrastruktūrai prižiūrėti ir aptarnauti. Statybas buvo planuota užbaigti 2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje.

Kariniai miesteliai statomi siekiant juose dislokuoti Lietuvos kariuomenės brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“ vienetus. Visuose trijuose naujuose miesteliuose galės tarnauti ir dirbti iki 2,5 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie pidoraškas

Apie pidoraškas portretas
Pidoraškos kacapai vel putojasi.

>> PILDOSI AMERIKOS TERORISTŲ PLANAI

>> PILDOSI AMERIKOS TERORISTŲ PLANAI portretas
PATENTUOTOS KREMLINĖS IŠKAMŠOS išviduriuotas, TIPINIS SORTYRU smirdintis komentaras !!!!!!!!

PILDOSI AMERIKOS TERORISTŲ PLANAI

PILDOSI AMERIKOS TERORISTŲ PLANAI portretas
Paversti tris Baltijos šalių valstybes TIK KARINĖMIS BAZĖMIS. Jiems nusiš...kt ant ant eilinių piliečių. Amerika yra FIRST šioje planetoje. Kuo ne Hitleris prieš antrą pasaulinį karą? Tik metodai skiriasi...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių