Quantcast

Šiauliuose į misiją Malyje išlydėtas KASP karių būrys

  • Teksto dydis:

Penktadienį Šiauliuose Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) kariai išlydėti į Jungtinių Tautų (JT) misiją Malyje.

KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės karių savanorių pagrindu suformuotas būrys pusmečiui išvyksta į JT vadovaujamą situacijos stabilizavimo operaciją MINUSMA Malio Gao provincijoje Afrikoje.

Jie pakeis pusmečio tarnybą baigiančius KASP Didžiosios Kovos (Vilnius) apygardos karius.

„Išliekame aktyvūs užtikrindami tarptautinį saugumą. Siunčiame karius į operacijas trijuose žemynuose, dalyvaujame visose NATO sausumos operacijose, šešiose iš devynių ES karinių misijų“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas ministras Arvydas Anušauskas.

„Dalyvaudami tarptautinėse operacijose vykdome Lietuvos kaip patikimos sąjungininkės tarptautinius įsipareigojimus, o su sąjungininkais sąveikaujantys Lietuvos kariuomenės kariai taip ruošiasi ir mūsų šalies gynybai“, – pridūrė jis.

Tryliktosios pamainos kariai operacijoje veiks Vokietijos kuopos sudėtyje ir bus atsakingi už pajėgų apsaugos užtikrinimą karinės bazės teritorijoje.

Ruošdamiesi misijai kariai treniravosi vykdyti bazės apsaugą, atpažinti kylančias grėsmes, suteikti pirmąją medicinos pagalbą ir veikti kartu su Vokietijos pajėgų kariais.

JT taikos palaikymo misija MINUSMA Malyje pradėjo veikti 2013 metų liepą, siekiant padėti stabilizuoti padėtį džihadistų sukilėlių nuniokotoje valstybėje.

KASP joje dalyvauja nuo 2017 metų spalio. Tai yra viena iš dvylikos tarptautinių operacijų, į kurias Lietuvos kariuomenė siunčia savo karius šiuo metu.

Tarptautinėse operacijose, kurios vyksta Mozambike, Irake, Kosove, Centrinės Afrikos Respublikoje ir kitose šalyse, šiuo metu dalyvauja 90 šalies karių.


Šiame straipsnyje: KASP karių būryskariaiMalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
PrastitutEsS.....fu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių