Quantcast

Šiaulių universitetas tapo Vilniaus universiteto Šiaulių akademija

  • Teksto dydis:

Reorganizuotas Šiaulių universitetas nuo sausio 1 dienos tapo Vilniaus universiteto Šiaulių akademija.

Kaip pranešė universitetas, naujajam akademiniam Vilniaus universiteto (VU) padaliniui vadovaus prof. dr. Renata Bilbokaitė, iki šiol laikinai ėjusi Šiaulių universiteto studijų prorektorės pareigas.

Po reorganizacijos studentai, pradėję studijas Šiaulių universitete, jas tęs VU padalinyje Šiaulių mieste.

VU Šiaulių akademija bus vienas iš trijų pagrindinių Lietuvos pedagogų rengimo centrų, kurių kiti du yra įsikūrę Vilniuje ir Kaune.

Pasak universiteto, be pedagogų rengimo, itin daug dėmesio Šiaulių akademijoje ketinama skirti santykiams su viso Šiaurės Lietuvos regiono verslu, valstybės ir savivaldos institucijomis. VU Šiaulių akademijoje planuojama rengti reikalingus aukštos kvalifikacijos specialistus ir vykdyti aktualius mokslo tyrimus.

2021 metais VU Šiaulių akademija stojančiuosius priims į dešimt bakalauro studijų programų – anglų filologiją, dalyko (lietuvių kalbos, istorijos) pedagogiką, ekonomiką, elektronikos inžineriją ir robotiką, kineziterapiją (alternatyva – slauga), kūno kultūros ir sporto pedagogiką, muzikos pedagogiką, pradinio ugdymo pedagogiką ir ikimokyklinį ugdymą, programų sistemas, specialiąją pedagogiką ir logopediją.

Taip pat numatoma pasiūlyti devynias magistrantūros programas: tai edukologija, ekonomika, kūno kultūros ir sporto edukologija, matematika, muzikos pedagogika, socialinis darbas, specialioji pedagogika, vadyba, viešasis valdymas.

Daktaro laipsnio bus galima siekti ekonomikos, edukologijos, filologijos ir vadybos kryptyse.

VU Šiaulių akademijoje bus plėtojami moksliniai tyrimai, stiprinantys perspektyviausias studijų kryptis, prioritetą teikiant edukologijos ir tarpdalykiniams ugdymo mokslų tyrimams.

Šiaulių universitetas reorganizuojamas pagal Seimo 2017 metais patvirtintą valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą ir Vyriausybės patvirtintas šio plano priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oooo

oooo portretas
Vietiniai klanai sugriovė universitetą.

Antireforma

Antireforma portretas
Niekam nuo to negeriau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių