Quantcast

Šiaulių universitetą prie Vilniaus universiteto žada prijungti iki metų pabaigos

Šiaulių universitetas prie Vilniaus universiteto turėtų būti prijungtas iki metų pabaigos.

Tai numato Šiaulių universiteto prijungimo planas, jį patvirtino Vilniaus universiteto (VU) taryba, pranešė universitetas. Šiam planui dar turi pritarti Seimas, universitetai sprendimo tikisi pavasario sesijoje.

VU prisijungus Šiaulių universitetą Šiauliuose atsiras Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (VU ŠA). Studentai, pradėję studijas Šiaulių universitete, jas tęs Vilniaus universitete Šiaulių mieste.

„Šiaulių universitetas yra didžiausia aukštoji mokykla Šiaurės Lietuvoje, turinti gilias akademines pedagogų rengimo tradicijas, skatinanti regiono socialinę, kultūrinę, ekonominę raidą ir palaikanti glaudžius ryšius su regiono ir šalies įmonėmis“, – sako VU rektorius Rimvydas Petrauskas.

„Sieksime, kad po integracijos į Vilniaus universitetą įsteigta Šiaulių akademija užtikrintų tvarią kokybiškų studijų ir aukšto lygio mokslo raidą Šiauliuose. Kartu tai Vilniaus universiteto indėlis į vykstantį Lietuvos aukštojo mokslo konsolidavimo procesą“, – teigia rektorius.

Jungiant ŠU prie VU procesą šiuo metu jau yra patvirtintas 2021–2025 metų VU ŠA raidos planas, naujos akademinių ir neakademinių padalinių struktūros, sprendžiami infrastruktūros optimizavimo ir atnaujinimo klausimai.

Šiemet Šiaulių universiteto reorganizacijai Vyriausybė ketina skirti 300 tūkst. eurų, 2021 metais – 2,32 mln. eurų, 2022 metais – 1,47 mln. eurų, 2023 metais – 944 tūkst. eurų, 2024 metais – 459 tūkst. eurų biudžeto lėšų.

Šios piniginės lėšos bus panaudotos VU ŠA dėstytojų atlyginimams išlyginti, pritaikyti juos prie VU teisinės bazės. Be to, numatyta skirti ES struktūrinių fondų lėšų pedagogų rengimo centro ir kitai mokymosi infrastruktūrai, studijų programoms atnaujinti, studijų tarptautinimo plėtrai.

VU ŠA planuojama užtikrinti trijų studijų pakopų ciklą – vykdyti bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų programas. Nusprendusieji studijuoti VU ŠA galės rinktis ne tik pedagogikos, bet ir inžinerijos, informacinių technologijų, filologijos, ekonomikos ir kitas studijas.

2021 metais VU ŠA studentus priims į 10 bakalauro studijų programų: tai anglų filologija, dalyko (lietuvių kalbos, istorijos) pedagogika, ekonomika, elektronikos inžinerija ir robotika, kineziterapija (alternatyva – slauga), kūno kultūros ir sporto pedagogika, muzikos pedagogika, pradinio ugdymo pedagogika ir ikimokyklinis ugdymas, programų sistemos, specialioji pedagogika ir logopedija.

Numatoma rengti devynias magistrantūros programas: tai edukologija, ekonomika, kūno kultūros ir sporto edukologija, matematika, muzikos pedagogika, socialinis darbas, specialioji pedagogika, vadyba, viešasis valdymas.

Daktaro laipsnio nuo 2021 metų bus galima siekti ekonomikos, edukologijos, filologijos ir vadybos kryptyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių