Quantcast

Šiaulių ligoninės vadovas pripažįsta – įstaigoje yra psichologinių problemų, bet trauktis neplanuoja

Prieš daugiau nei savaitę nusižudžius jaunai Šiaulių ligoninės gydytojai prabilo ir ligoninės vadovas Remigijus Mažeika. Ligoninės vadovas pripažįsta, kad įstaigoje yra psichologinių, bendravimo problemų. Visgi R. Mažeika savo noru trauktis iš užimamų pareigų neplanuoja.

„Ligoninės administracija šiandieną pateikė išsamią informaciją Sveikatos apsaugos ministerijai pagal paklausimą. Galime patvirtinti, kad buvo gauti penki tarnybiniai pranešimai ir prašymai dėl įtampų anesteziologijos, intensyvios terapijos centre“, – surengtoje spaudos konferencijoje teigė R. Mažeika.

„Aš, kaip vadovas, visais atvejais siekiau objektyviai išsiaiškinti problemas, todėl būdavo sudaromos darbo grupės ar komisijos, išklausomos visos suinteresuotos šalys ir priimamos kolegialios išvados“, – taip pat pridūrė jis.

R. Mažeika akcentavo, kad visi sprendimai ligoninėje yra priimami remiantis teisės aktais. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad ligoninėje dirba per 2 tūkst. darbuotojų, kurių, pasak jo, poreikiai skiriasi.

Ligoninė yra labai didelė. Dirba čia daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Tie žmonės labai skirtingi, jų yra skirtingi poreikiai.

„Šiandieną turbūt kyla klausimas ne tik apie šį skaudų atvejį, bet ir visumoje, ar ligoninėje yra psichologinių, bendravimo, emocinių problemų. Tai neabejotinai atsakymas yra – taip. Ligoninė yra labai didelė. Dirba čia daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Tie žmonės labai skirtingi, jų yra skirtingi poreikiai“, – sakė jis.

Vis dėlto Šiaulių ligoninės vadovas pripažino, kad apie kai kurias ligoninės darbuotojų įtampas ligoninės vadovybė taip ir nesužino.

„Mano, kaip vadovo, tikslas yra būti empatiškam, identifikuoti, sustabdyti ydingus procesus, vadovaujantis visais ligoninėje turimais instrumentais“, – patikino jis.

Kiek anksčiau Medikų sąjūdis paragino Šiaulių ligoninės direktorių trauktis iš užimamų pareigų. Visgi R. Mažeika žurnalistams teigė savo noru iš užimamų ligoninės vadovo pareigų trauktis neketinąs.


Šiame straipsnyje: pagalbos telmedikės savižudybėRespublikinė Šiaulių ligoninėRemigijus Mažeika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurate

Jurate portretas
Zino,kad jai pasitrauks išaiškes daug dalykų.O kol kas jam atrodo,kad jis kontroliuoja padeti

Jurga

Jurga portretas
Nu,bet ir zmones...Robotai.Kai atsiseda i kede,neišlupsi

Dalia

Dalia  portretas
Jis turi būti bent laikinai nušalintas nuo pareigų, kol vyksta tyrimas! Neįtikėtina kokius niekus kalba vadovas - yra gavęs penkis skundus ,žino kad darbo vietose bloga psichologine atmosfera ir nieko nedarė ,kad taip nebūtų . O baisiausia, kad neturi žmogiškumo, nes neapgailestauja, neišreiškia užuojautos dėl žuvusio jauno žmogaus. Tik nori išsukt savo uodegą.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių