Quantcast

Šiaulių ligoninei – nauji nemalonumai: tėvo netekusi moteris įžvelgia medikų aplaidumą

  • Teksto dydis:

Šiaulių ligoninei po patyčių skandalo gresia nauji nemalonumai. Ji kaltinama, kad laiku nesuteikė pagalbos ligoniui ir šis mirė, informuoja LNK.

„Dvejojau, ar tą skausmą nuryti ir kad niekas nematytų, niekas nežinotų. Bet galų gale noriu perspėti kitus“, –  teigė šiaulietė Renata.

Moteris sako visiškai pasitikėjusi gydytojais, iki tol, kol ligoninėje mirė jos tėvas.

„Praradau viską, patį brangiausią žmogų. Aš jį praradau. Niekas nepasikeis, aš tik noriu garsiai pasakyti, perspėti, kad savo artimiausius žmones labai saugotumėte“, – kalbėjo moteris.

Vos ketvirtadienį tėvą palaidojusi Renata sunkiai renka žodžius, bet nusprendė perspėti kitus ligonių artimuosius. „Nepasitikėti taip aklai, kaip pasitikėjau aš ir nenusileisti iki to, kad... Ne, negaliu“, – ašarų negalėjo sulaikyti tėvo netekusi Renata.

Į Šiaulių ligoninę Renatos 86 metų tėvą greitosios medicinos pagalbos ekipažas atvežė dėl pilvo skausmų. Anot Renatos, tėvui buvo pašalinti akmenys iš šlapimtakių ir jis sėkmingai sveiko. „Jautėsi labai gerai ir pats gydytojas sakė: jis labai nori važiuoti namo“, – detalizavo moteris.

Niekas nepasikeis, aš tik noriu garsiai pasakyti, perspėti, kad savo artimiausius žmones labai saugotumėte.

Tačiau jau pradėjus galvoti apie namus, Renatos tėvo sveikata ėmė prastėti. Kai susiskambindavo, jis sakydavo, kad jam trūksta oro. Kas yra tėvui, paaiškinimo iš gydytojų Renata sako neišgirdusi. „Medicinos seselės su mumis nekontaktavo, tiesiogiai perjungdavo į gydytojų kabinetą, kurio signalas būdavo užimtas arba niekas neatsako“, – teigė pašnekovė.

Susitikti su pačiu tėvu gydytojai, anot Renatos, ilgą laiką neleido, aiškindami, kad karantinas. „Aš mačiau, kad situacija blogėja kalbant su savo tėčiu. Buvo bandyta prisibelsti pas gydytojus su prašymu. Galų gale, kai mes šiaip ne taip prisibeldėme, mes nebespėjome“, – pasakojo Renata.

Net apie tėvo mirtį jiems pranešė ne ligoninė, nors ir turėjo jų telefono numerį. „Mums pranešė policija ir visai ne tuo numeriu. Pirmiausia pranešė giminėms“, – teigė pašnekovė.

Priežastis, nuo ko mirė tėtis, Renatai buvo netikėta. „Informaciją dėl sepsio aš sužinojau tik iš mirties liudijimo. Kiek bus skambinta, klausta, niekada nebuvo paminėta diagnozė, kad yra jam sepsis. Aš įžvelgiu, kad čia yra aplaidus darbas medikų“, – situaciją komentavo šiaulietė.

Nors įžvelgia medikų kaltę, Renata ieškoti teisybės neketina. Ligoninė situaciją sutiko pakomentuoti raštu. „Pacientui diagnozuotas ir gydytas kasos ūmus uždegimas, kuris vėliau komplikavosi plaučių uždegimu, žarnyno uždegimu, galimai sepsiu bei tulžies pūslės akmenligė su paūmėjusiu uždegimu. (...) Klinika, kurioje buvo gydomas pacientas, gilinasi į su šio paciento gydymu susijusias aplinkybes“, – teigė ligoninės atstovai.

Kiek bus skambinta, klausta, niekada nebuvo paminėta diagnozė, kad yra jam sepsis. Aš įžvelgiu, kad čia yra aplaidus darbas medikų.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sako, kad nepaisant koronaviruso šalyje, ligoninės privalo leisti artimiesiems lankyti ligonius. „Tvarka nedraudžia artimiesiems lankyti paciento. Tvarka nustatyta tik tiek, kad būtų laikomasi infekcijų kontrolės reikalavimų, kad būtinai tie, kurie lanko turi turėti galimybių pasą, jie turi būti sveiki“, – teigė SAM specializuotos sveikatos priežiūros skyriaus patarėja Genovaitė Klimienė.

Tai – ne pirmas atvejis, kai ligoninė kaltinama aplaidumu. Dėl apendicito į Šiaulių ligoninę patekęs joniškietis Julius iš jos paspruko, kai, anot jo, nesulaukė tinkamo gydymo. Kauno klinikose jam taip pat nustatyta būklė, artima sepsiui. Gydymo įstaigų paslaugų kokybę kontroliuojanti Akreditavimo tarnyba dėl Šiaulių ligoninės vien pernai gavo šešis skundus ir visi jie pasiteisino. Buvo nustatyti pažeidimai dėl gydymo kokybės.

Anot Higienos instituto, pernai Lietuvoje nuo sepsio mirė beveik 400 žmonių. Kiek iš jų nuo sepsio mirė ligoninėse – statistika nerodo.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Užuojauta, visi suprantam, kad su saule negyvensi, bet kai žinai ir matai, kad padaryta viskas, kas įmanoma... Bet tas nebendravimas, nėteikimas informacijos užmuša.

Lina

Lina portretas
Užuojauta ,parašėte tiesą ,taip gydytojai ,slaugytojai nekreipia jokio dėmesio į senjorus jie juos negydo o tesiog paguldo į palatą ir tiek, toliau juo niekas nesirūpina o ir apie aplankimus ir kalbos nėra o puikiai žinome jeigu turime galimybės pasus tai pilna teisia turime teisę savo artimuosius lankyti slaugyti jeigu medikai to nesugeba padaryti

Dangyra

Dangyra portretas
Panašiai atsitiko ir mūsų artimam ,prieziūra atmestinė , artimiems neleidžiama nei pamaitinti , nei perrengti , o pats personalas tai atlieka , kai duodi pastaba
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių