Quantcast

Šiaulių izoliatoriuje statybas vykdžiusi įmonė sako jas nutraukusi dėl finansavimo stokos

  • Teksto dydis:

Šiaulių tardymo izoliatoriuje statybas vykdžiusi įmonė „Versina“ sako jas nutraukusi dėl finansavimo stokos.

Įmonė teigia, kad sutartis dėl administracinio-aptarnavimo korpuso ir kitų statinių statybos su Šiaulių tardymo izoliatoriumi sudaryta 2017 metais, o 2019 metais statybos darbai sustabdyti neapibrėžtam laikui, nes izoliatorius negavo finansavimo.

Dar po metų – 2020-aisiais – „Versina“ teigia statybos darbų sutartį nutraukusi dėl finansavimo stokos.

Bendrovė taip pat tikina neturėjusi atlikti konservavimo darbų.

„Pažymėtina, kad po statybos darbų sustabdymo, o vėliau ir sutarties nutraukimo, statinio statybos darbų konservavimo „Versina“ neprivalėjo atlikti ir neatliko, nes konservavimo darbų atlikimo pareiga, pagal Statybos įstatymą, tenka pačiam Šiaulių tardymo izoliatoriui“, – rašoma įmonės pranešime.

Po sutarties nutraukimo „Versina“ teigia pateikusi reikalavimą Šiaulių tardymo izoliatoriui sumokėti už iki sutarties darbų sustabdymo atliktus darbus ir atlyginti patirtus tiesioginius nuostolius.

„2020 metų pabaigoje „Versina“ ir Šiaulių tardymo izoliatorius derėjosi dėl atsiskaitymo už atliktus darbus ir tiesioginių nuostolių atlyginimo, tačiau derybos nutrūko. Po nepavykusių derybų „Versina“ 2021 metų gegužės mėnesį kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą ir pateikė ieškinį, kuriuo prašo teismo iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus priteisti atsiskaitymą už atliktus darbus bei patirtų tiesioginių nuostolių atlyginimą, viso ieškinio suma viršija 564 tūkst. eurų“, – tvirtina įmonė.

Bendrovė taip pat teigia nežinanti apie Teisingumo ministerijos auditus ar patikrinimus, ji tikisi, kad institucijos, ypač ministerija, „atsakingai ir tiksliai formuluos savo žinutes visuomenei, nedarydamos žalos bendrovės dalykinei reputacijai“.

Teisingumo ministerija pirmadienį pranešė, kad kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galbūt iššvaistytų pusės milijono eurų valstybės biudžeto lėšų Šiaulių tardymo izoliatoriuje vykdant statybos darbus.

Šią sumą sudaro statybų brokas ir galbūt netinkami statybų ir neatlikti konservavimo darbai bei tariamais konservavimo darbais paslėptas ankstesnės statybos brokas. Iš viso į statybas investuota daugiau nei 2 mln. eurų.

Kalėjimų departamento nuotr.

Pasak ministerijos, kreiptis į teisėsaugą nuspręsta atliktus auditą Šiaulių tardymo izoliatoriuje dėl statybos darbų ir lėšų panaudojimo pagrįstumo bei teisėtumo.

Audito išvadose nurodoma, kad perkant ir vykdant statybos darbus, galėjo būti netinkamai atlikta arba neatlikta darbų už 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Kalėjimų departamentas 2015 metais pradėjo Šiaulių tardymo izoliatoriaus iškėlimo projektą – Šiaulių rajone turėjo būti pastatyta 600 vietų įkalinimo įstaiga, o senasis Šiaulių tardymo izoliatorius, esantis miesto centrinėje dalyje, – uždarytas.

Šiam projektui buvo numatyta skirti apie 43 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, o naująją įkalinimo įstaigą galutinai įrengti 2022 metais.

Statyba sustabdyta negavus finansavimo iš biudžeto. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių