Quantcast

Šiauliai prie Rėkyvos ežero planuoja buriavimo bazę

  • Teksto dydis:

Šiauliai prie Rėkyvos ežero po kelerių metūų ketina statyti buriavimo sporto bazę. Šiuo metu savivaldybė ieško projekto rengėjų – jau paskelbtas jų konkursas.

Savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas sako, kad buriavimo bazė Rėkyvoje nuo seno yra populiari, joje treniruojasi vaikai ir vyresnieji, mėgėjai ir profesionalai.

„Rėkyvos ežeras yra labai palankus buriuotojams, jo dydis atitinka reikalavimus ir vėjai yra palankūs, kadangi pats ežeras yra aukščiau jūros lygio. Palanki vieta buriavimo sportui vystyti“, – BNS sakė G. Jasiūnas.

Šiuo metu bazė veikia laikinose konstrukcijose, nes prieš 6-7 metus sena medinė bazė sudegė.

Pasak G. Jasiūno, statybos prasidės ne anksčiau 2022-ųjų, nes tam reikia rasti lėšų. Anot jo, projektui reikės nuo 0,5 mln. iki 1 mln. eurų.

„Statybos klausimas dar neatsakytas dėl finansų, kadangi dar turime jų paieškoti. Techninis projektas atsakys, kaip atrodys tas elingas ir kiek kainuos“, – sakė G. Jasiūnas.

Projektavimo konkursui paraiškų savivaldybė laukia iki liepos 18 dienos. Jo laimėtojas turės suprojektuoti elingą, administracinį pastatą, automobilių stovėjimo aikštelę, pantoninį tiltą.

Prie Šiaulių Talkšos ežero šiuo metu jau statomas akademinio irklavimo, baidarių ir kanojų elingas. Jį stato bendrovė „Avona“, projekto vertė – 600 tūkst. eurų, jis turėtų būti užbaigtas šiemet.

Pasak G. Jasiūno, Šiauliuose yra gilios irklavimo tradicijos, šia sporto šaka domisi daugiau nei 250 šiauliečių.


Šiame straipsnyje: buriavimasŠiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

O Klaipėda neplanuoja

O Klaipėda neplanuoja portretas
Klaipėdai buriavimo nereikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių